Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Uçakla Ankara'ya sevk edilen Zehra bebek, sağlığına kavuştu

Mardin'de nefes darlığı çektiği için durumu ağırlaşıp, ambulans uçakla Ankara'ya sevk edilen 5 aylık Zehra bebek, Etlik Şehir Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

ABONE OL
Salih KESKİN/MARDİN, (DHA)-

Kızıltepe ilçesinde konjenital trakeomalazi (soluk borusuna destek olan kıkırdağın doğuştan gevşek olması) teşhisi konan 5 aylık Zehra Beren Emek, 3 ay önce tedavi için Sağlık Bakanlığı'nca gönderilen ambulans uçak ile Ankara'ya sevk edildi. Ankara Etlik Şehir Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'ne nakledilen Zehra bebek, yapılan ameliyatının ardından sağlığına kavuştu.




'DARLIK ÇIKMADI, DURUMU İYİ'

Bebeklerinin 27 gün Kızıltepe'de özel bir hastanede tedavi gördüğünü belirten İbrahim Halil Emek, kızına yanlış teşhis konulduğunu, bu nedenle Ankara'ya sevk edildiklerini söyledi. Emek, "Soluk borusu teşhisi doğru değildi. Ankara'da Zehra'nın kalp ile akciğer arasındaki damar, nefes ve yemek borusunu sardığı için; nefes alamadığı anlaşıldı. Ameliyatla yemek ve nefes borusunu rahatlatmak için bir damar kırıldı. 85 gün Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde kaldık. Boğazına kamera ile bakıldı, bir sorun çıkmadı. Daha sonra akciğerine bronkoskopi ile bakıldı. Darlık çıkmadı. Daha sonra sağlığına kavuşan bebeğimiz taburcu oldu. Şimdi durumu iyi ama sıkıntı olursa arada oksijen verebiliyoruz. Başta Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah, hepsinden razı olsun. Allah, devletimize zeval vermesin" dedi.

Diğer Haberler

  1. Canlı yayında uyuşturucu kullanan şüpheliye gözaltı
  2. Yapay zekada cinsel istismar tehlikesi; ebeveynler dikkatli olmalı
  3. Salim Güran'ın telefonundaki uygulamanın cinayet saatinde kaydettiği 45 adım, dava dosyasında
  4. TÜİK: Sosyal koruma harcaması yüzde 108,6 arttı
  5. Dağıtım garantili 600 milyon liralık 'rekor' ikramiyeli Milli Piyango Yılbaşı biletlerine yoğun ilgi
  6. Türkiye'nin birçok bölgesinde 'sis' etkili oluyor
  7. Dilan ve Engin Polat hakim karşısında
  8. Suriyeliler gitti, Reyhanlı'da kira ve emlak fiyatları düştü
  9. Kağıthane'de İranlı sosyal medya fenomeni 4'üncü kattan düştü; evde mahsur kalan çocuğunu itfaiye kurtardı
  10. 618 yıl hapsi istenen sanığa tahliye, yeni tespit edilen kusurlular hakkında suç duyurusu

© Copyright 2024

DHA