Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TUSAŞ saldırısı sonrasında çocuklar için psikososyal destek ekibi kuruldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yönelik terör saldırısının ardından, şirket yerleşkesindeki kreş ile yerleşkenin yakınındaki ilkokul ve lisede eğitim gören çocuklara psikososyal destek verecek.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısının ardından hastanedeki yaralıları ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlığa bağlı psikososyal destek ekiplerinin şehit yakınları, yaralılar ve patlamadan etkilenenlere destek olmak için sahaya çıktığını açıklamıştı. Alınan bilgiye göre, Bakanlığa bağlı 7 sosyal hizmet merkezi müdürlüğünden 57 personel, terör saldırısı sonrası şehit yakınları, yaralılar ve patlamadan etkilenenlere yönelik başlattıkları psikososyal destek çalışmalarını gece boyunca sürdürdü. Bununla birlikte Bakan Göktaş'ın talimatı üzerine oluşturulan yeni bir ekibin TUSAŞ yerleşkesindeki kreş ile yerleşkenin yakınındaki ilkokul ve lisede eğitim gören çocuklara psikososyal destek vereceği belirtildi. Yerleşkede yer alan kreşin saldırı sonrasında bugün kapalı olduğu öğrenilirken, ilkokul ve lisede eğitim gören öğrencilere yönelik çalışmaların Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde yürütüleceği bildirildi.

Çalışmalar kapsamında psikolog, sosyal hizmet uzmanı, psikolojik danışmanlardan oluşan özel ekibin çocuklara yönelik odak grup çalışmaları, bireysel görüşmeler ve sosyal destek ağlarını güçlendirici çalışmalar planlayacağı kaydedildi.

Diğer Haberler

  1. Türkiye'ye giriş yapan TIR'ın sürücü kabininde 12 kilo kokain ele geçirildi
  2. FETÖ/PYD operasyonunda gözaltına alınanlardan 4'ü tutuklandı
  3. Kırklareli'de kaçak evcil kedi satışına 1 milyon 241 bin lira ceza
  4. Bodrum’da ceza yazılan motosiklet sürücüsü polis motosikletini devirdi, o anlar kamerada
  5. Mardin'de bıçaklı borç-alacak kavgası: 1 yaralı
  6. Depremde 19 kişiye mezar olan Fazilet Apartmanı davası; firarilerin vekalet verdiği notere 'İhbarda bulundun mu?' diye sorulacak
  7. MSB, gemi ziyaretleri ile bando konserlerini iptal etti
  8. TUSAŞ Genel Müdürü Demiroğlu: Bu tür saldırılara boyun eğecek değiliz
  9. TUSAŞ'a yönelik terör eyleminde soruşturmanın gizliliğini 'ihlal' edecek paylaşımlara soruşturma
  10. TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına ilişkin Meclis Başkanlığı tezkeresi kabul edildi

© Copyright 2024

DHA