Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye'deki çifte vatandaşlar Bulgaristan seçimleri için sandık başında

Türkiye'deki çifte vatandaşlar Bulgaristan seçimleri için oy kullanmaya başladı.

ABONE OL
DHA

İSTANBUL'DAKİ ÇİFTE VATANDAŞLAR BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN SANDIK BAŞINDA

Bulgaristan'daki genel seçimler kapsamında Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlar oy kullanmaya başladı. 24 ilde kurulan 162 sandıkta çifte vatandaşlığa sahip olan seçmenler 08.00 itibariyle oy kullanmaya başladı. Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin Avcılar Temsilcisi Naciye Yiğittopal, bugünkü seçimden umutlu olduklarını söyledi. Yiğittopal özellikle son 2 ayda yoğun çalışma yaptıklarını, kullanılacak her oyun büyük önemi olduğunu söyledi. HÖH temsilcilerinden Hülya Altın da, sabah erken saatte özellikle yaşlıların sandık başına koştuğunu, gençlerin sürekli yenilenen seçimden kaynakların bıkkınlık nedeniyle oy kullanmaya pek yanaşmadıklarını ancak, önemli başarı elde edeceklerini anlattı. Oy kullanma işlemi saat 17.00'a kadar devam edecek.

TRAKYA'DA YAŞAYAN ÇİFTE VATANDAŞLAR, BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN SANDIK BAŞINA GİTTİ

Bulgaristan’da bugün yapılan milletvekilliği erken genel seçimlerinde Türkiye’de yaşayan çifte vatandaş soydaşlar da sandık başına giderek oy kullandı.

Bulgaristan son iki yıl içinde bugün milletvekilliği erken genel seçimleri için 5’inci kez sandık başına gitti. Bulgaristan seçimleri için Türkiye’de de 20 ilde 162 sandık kuruldu. Türkiye’de yaşayan çifte vatandaş soydaşlar, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’de sandık başına giderek Bulgaristan seçimleri elektronik ortamda ve  pusulalarla oylarını kullanmaya başladı.

Süleymanapaşa ilçesinde 50’inci Yıl Ortaokulu’nda oy kullanan Gülten Mustafa Hüseyin, “’Bütün Bulgaristan vatandaşlarına hepsinin gelmesini tavsiye ederim. Kimse yatakta uyumasın bugün, bir sabah erken kalksınlar gelip oylarını kullansınlar. Çünkü bize bu oylar bir tane de olsa çok fayda sağlar. Bizim için çok değerli” dedi.

Sabit Hacıoğlu ise, “Millete hayırlı olur inşallah bu defa bari mesele hallolur. Çünkü 4’üncü kez geliyoruz biz oy kullanmaya” dedi. Tekirdağ’ın yanı sıra Edirne ve Kırklareli’de yaşayan çifte vatandaşlar da sandık başlarına giderek oylarını kullandı.

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)

EDİRNE'DEKİ ÇİFTE VATANDAŞLAR DA SANDIK BAŞINDA

Bulgaristan'da yapılan erken genel seçimler için yaklaşık 3 bin seçmenin yaşadığı Edirne'de 75'inci Yıl İlkokulu ve Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu'nda sandık kuruldu. Kentte yaşayan çifte vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren, oy kullanmak için sandıkların yolunu tuttu.




Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, son 2 yılda 5'inci seçimin olduğunu hatırlatıp artık istikrar beklediklerini belirtti. Güneş, "Bu, son 2 yıldaki 5'inci seçim. Buradaki soydaşların genel kanısı, istikrarlı bir hükümetin kurulmasını bekliyorlar. Hepimizin ümidi de bu yönde. Bundan sonra artık bir seçim olmasını arzu etmiyoruz. Zaten önümüzdeki sonbaharda Bulgaristan'da bir yerel seçim beklenmekte. Dolayısıyla bunlar vatandaşı yormakta, seçmenin ümitsizliğe kapılmasına sebep olmakta. Bir an önce istikrarlı bir hükümetin kurulmasını ve sağlıklı, vatandaşların da ekonomisi güçlü ve refah bir şekilde Bulgaristan'da yaşamasını ümit ediyoruz" dedi.



'UMARIM İSTİKRAR GELİR'

Oy kullanmak için gelen Orhan Süleyman, "Oyumuzu attık, memleket için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Umarız her şey iyi olur, her şey düzelir. Umarız istikrar gelir. Geçen hafta oradaydım ve hummalı çalışmalar vardı. İnşallah anlaşırlar ve her şey düzelir" diye konuştu.

'İSTİKRAR GELECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM'

Oyunu 75'inci Yıl İlkokulu'nda kullanan Rahim Karaoğlu da,"Seçimler hayırlı uğurlu olsun, hem Türkiye hem de Bulgaristan'daki vatandaşlar için. Ben bu seçimde de istikrar geleceğini pek düşünmüyorum. Umarım hayırlısı olur" dedi.  Vedat Kahraman da, "Ne olacağını zaman gösterecek. Bu sefer istikrar olur, diye düşünüyorum. Umarım bu son seçim olur. Herkes gelip oyunu kullansın ve artık bir istikrar sağlansın, tek ümidimiz bu" ifadelerini kullandı.

Mehmet YİRUN-Abdullah YALÇIN-Şafak TAŞOYAR/TEKİRDAĞ, (DHA)



 

BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN ESKİŞEHİR'DE 3 SANDIKTA OY VERİLİYOR

Bulgaristan'daki erken seçim kararının ardından Eskişehir'de kurulan 3 sandıkta oy verme işlemi başladı.

Bulgaristan'da son 2 yılda 5'inci kez alınan erken genel seçimler için Çankaya Mahallesi'ndeki Gazi Yakup Satar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şirintepe Mahallesi'ndeki Şehit Teğmen Subutay Alkan Ortaokulu ile Kardeşler Ortaokulu'nda 1600 seçmen için sandıklar kuruldu. Oy verme işlemi saat 07.00'de başladı, çifte vatandaşlar sandık başına gitti. Okullarda yapılan kimlik kontrolünün ardından seçmenler, dijital ekranlardan oy vererek şeffaf sandıklara attı.

OY VERME İŞLEMİ SAAT 20.00'DE BİTECEK

Eskişehir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Habibe Aydın, Bulgaristan'da yine bir erken seçim kararı nedeniyle Eskişehir'de 3 sandık kurulduğunu söyledi. Seçmenlerin elektronik ortamda oylamaya katıldığını belirten Aydın, "Bugün Bulgaristan’da tekrar eden parlamento seçimleri tekrar ediliyor. Eskişehir'de de 3 adet sandık kurduk. Eskişehir'de 2021'den itibaren cumhurbaşkanlığı seçimleri de olmak üzere Bulgaristan seçimleri için 6'ncı kez sandık kuruyoruz. Bugün 07.00 ile akşam saat 20.00 arasında çifte vatandaşlık hakkına sahip hemşerilerimiz oylarını kullanabilecek. Sandıklarımız Çankaya Mahallesi'nde Gazi Yakup Satar Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi'nde, Şirintepe Mahallesi'nde Kardeşler Ortaokulu ve Şehit Teğmen Subutay Alkan İlköğretim Okulu'nda. 14 Kasım 2021 tarihinde yapılan seçimde bin 564 seçmenimiz oy kullandı. Bu seçimde de yine aynı şekilde bin 500'ün üzerinde oy kullanımı bekliyoruz. Çünkü Eskişehir'de yaşayan çifte vatandaşlık hakkına sahip hemşerilerimizin sayısı 2 bin 500'ün üzerinde. Bu seçim de diğerleri gibi elektronik oylama şeklinde yapılıyor" dedi.

Engin ÖZMEN/ESKİŞEHİR,(DHA)

BURSA'DA BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN SANDIĞA GİTTİLER

Bursa'da Bulgaristan seçimleri için 8 ilçede 39 sandık kuruldu. Kentteki 72 bin seçmen, sabah erken saatlerde oy vermeye başladı. 

Bulgaristan'da son 2 yılda 5'inci kez alınan erken genel seçimler için Türkiye'de 23 şehirde 160 sandık kuruldu. 72 bin seçmenin bulunduğu Bursa'da da 8 ilçede 39 sandık kuruldu. Çift vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde sandık başına gitti. Osmangazi ilçesindeki Bulgaristan Konsolosluğu'nda da sandık kuruldu.

'BUGÜN, SİYASİ KRİZİ ÇÖZMEK İSTİYORUZ'

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, "Maalesef Bulgaristan'da siyasi kriz süreci yaşadık. Bugün, bu krizi çözmek istiyoruz. Bulgaristan'daki kardeşlerimizi iktidara taşıyarak bu krizi çözmüş olacağız. Yaşı 18'in üzerinde olan ve elinde Bulgaristan kimliği olan kişiler oy kullanabiliyor. Bugün için Bulgaristan, 62 ülkede sandık açtı. Türkiye'de de 23 ilde 160 sandık açıldı. Bursa'da da 39 sandık kuruldu. Türkiye'de seçmen sayısına baktığımız zaman yaklaşık 300 bin. Bursa'da da 72 bin üzerinde Bulgaristan vatandaşı var. Bulgaristan'daki demokrasinin gelişmesi, kardeşlerimizin hükümetin içinde yer alması için elimizden geleni yapıyor, yapmaya da devam edeceğiz" dedi. 

Muammer İRTEM-Hasan BOZBEY/BURSA,(DHA)

İZMİR'DEKİ ÇİFTE VATANDAŞLAR BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN SANDIK BAŞINA GİTTİ

İzmir'de çifte vatandaşlar, Bulgaristan seçimleri için oy kullanıyor. 

Bulgaristan'da yapılan genel seçimler için Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar  24 ilde kurulan 162 sandıkta oy veriyor.  İzmir'in Bornova ilçesindeki Batıçim İlkokulu'nda da seçmenler sabah erken saatlerden itibaren sandık başına gitti. Doğanlar Mahallesi’nde yaklaşık 2500 kişinin oy kullanacağını söyleyen İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği merkez yönetim kurulu üyelerinden Ümit Şentürk, “Bulgaristan parlamento seçimlerinde soydaşlarımıza destek vermek için bugün görevliyiz. Doğanlar bölgesinde iki sandıkta 2500 oy beklentimiz var. Seçim öncesi tüm vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Akşam 20.00’a kadar oy kullanımı devam edecek" dedi.

'VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ'

Oy kullanan vatandaşlardan Fatih Ay, “Bulgaristan’da hükümetin bir an önce kurulmasını istiyoruz. Bu bizim vatandaşlık görevimiz. Biz burada yaşasak da oradaki akrabalarımız ve Türk toplumunun sesini daha gür duyurmak istiyoruz" diye konuştu. Zeynep Başoğlu ise “Her seferinde oy kullanmaya geliyoruz. 1997 yılında aile olarak buraya göç ettik. Ablam hala orada yaşıyor. Erken saatte oy kullanmaya geldik" dedi.

Akrabalarının Bulgaristan’da yaşadığını anlatan ve oy kullanmaya gelen vatandaşlardan Taner Köroğlu da “9 yıldır Türkiye’de yaşıyorum ve her seçimde mutlaka oy kullanırım. Vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz" diye konuştu.

Hande NAYMAN / İZMİR, (DHA)

Diğer Haberler

  1. “GÜRZ-23” operasyonlarında 216 şüpheli yakalandı
  2. DEAŞ'ın Ankara yapılanmasına yönelik soruşturmada 17 gözaltı kararı
  3. Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda, 103 milyon lira değerinde uyuşturucu ele geçirildi
  4. İstanbul Boğazı'nda sis etkili oluyor
  5. Ağaca çarpan motosikletteki 2 kişi öldü
  6. Edirne’de otomobille hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı
  7. İzmir’de genç kadının bıçaklı saldırıya uğradığı olayın kamera görüntüsü ortaya çıktı; şüpheli tutuklandı
  8. Datça'da 27 göçmen yakalandı, 24 göçmen kurtarıldı
  9. Marmaris'te çıkan orman yangını 1 saatte kontrol altına alındı
  10. Adana 5.0 büyüklüğündeki depremle sallandı

© Copyright 2024

DHA