Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Tatilin ilk 3 gününde trafik kazalarında 19 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ilk 3 gününde meydana gelen trafik kazalarında, 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 192 kişinin yaralandığını duyurdu.

ABONE OL
Umutcan ÖREN/ANKARA, (DHA)

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 9 günlük bayram tatili boyunca hız denetimlerinin radar ile geceleri de süreceğini; 24 saat esasına göre kontrollerin devam edeceğini belirtti. Yerlikaya, "Bayram tatilinin 3'üncü günü 8 Nisan 2024 Pazartesi günü; 615 trafik kazası meydana geldi. 360 bin 495 araç denetlendi. 20 bin 142 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 830 araca ise diğer işlemler yapıldı. Bayram tatilinin ilk 3 gününde toplam (cumartesi, pazar ve pazartesi) bin 838 trafik kazası meydana geldi. 19 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. 2 bin 192 vatandaşımız ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Sürücüleri uyaran Yerlikaya, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım; hayatla yarışılmaz" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Esenyurt'ta otomobil ile polisten kaçan 3 şüpheli Avcılar'da havaya ateş açılarak durduruldu
  2. İletişim Başkanlığı, 'Türk SİHA’sı Suriye’de 9 kişiyi katletti' iddiasını yalanladı
  3. Bodrum’da 6 adrese uyuşturucu baskını; 2 tutuklama
  4. Kadıköy'de çöp kamyonunun ezdiği emekli öğretmen hayatını kaybetti
  5. Tanyeli tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti
  6. Ulaştırma Bakanlığı'ndan POLNET açıklaması: Pasaport kontrol işlemleri normale döndü
  7. 11 kaçak göçmenin ölümüyle ilgili davada 61 yıl 8 ay ceza alan firari, 9 yıl sonra yakalandı
  8. Oyun yüzünden tartıştığı 2 ev arkadaşını bıçakladı
  9. Batman’da kavgayı ayırmaya çalışırken, başından vurularak öldü
  10. Kastamonu'da korkutan yangın: 3 ev, 6 ahır, 9 samanlık ve 2 ambar kullanılamaz hale geldi

© Copyright 2025

DHA