Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Taksilerde dönüşüm tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) Kasım 2022'deki toplantısında kent genelinde çalışan ihtiyaç fazlası olduğu tespit edilen 1803 minibüs ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesine yönelik karar alınmıştı. Kura ile 755 esnafa hak  tanınmasına rağmen 400'ün üzerinde esnaf dönüşüm sürenin dolmasına rağmen tamamlamadı.

ABONE OL
Taylan ERGÜN / İSTANBUL DHA -  

Başakşehir Kuzey Marmara Otoyolu'nda toplanan taksiciler ile bir araya gelen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşım sorunlarını çözmek yerine tam tersine kaos yaratıyor. Sürekli UKOME gündemine taksi sayısının arttırımı getiriliyor. Biz kanuna ve yönetmeliğe aykırı olan bu sisteme karşı çıktık sonrasında M plakalı minibüslerin taksiye dönüşüm kararını aldı, biz bu projenin de hatalı olduğunu düşünerek karşı çıktı. Yaklaşık 1 yıldır bu süreç  yürütülemiyor ve kaos oldu esnafta bu konuda tedirgin. Yaklaşık 400'e yakın araç hala 8+1 engelli erişimine uygun taksiye dönemedi. İBB bu süreci yönetemedi, devletimiz uygun şartlarda kredi veriyor bu kredi kullanılabilir. Tarifelerin düzenlenmesi gerekiyor çünkü benzer araçların tarifeleri yüzde 

70 daha fazla. Turizmin yoğun olduğu yerlere duraklar yapılmalı ve bu araçların çalışabileceği duraklar kullandırtılmalı. 1 Eylül'e kadar süre verilmişti ama bu süre uzayacak gibi duruyor artık bu dönüşüm sağlanarak proje tamamlanmalı ve bu kaos bitirilmeli diye düşünüyoruz" dedi. 

Minibüsçü Ramiz Yılmaz, "Mağdur olan esnafın mağduriyetinin giderilmesi konusunda engelliye uygun 8+1 araçlar çıktı biz duyunca çok sevindik. Kredilerin kapanması ve araçlarda oluşan problemlerden dolayı temin etmekte sıkıntılar yaşadık. Proje tamamlanmadı ve eksik kaldı bu projenin çeşitlenmesi ve tamamlanması gerekiyor. Yolcu kapasitesinin düşük olduğunu düşünüyorum bu iş için ne yapılabilir bizde düşünüyoruz. Çeşitli duraklar ile bu araçların kullanıma uygun olması lazım tanıtımı da eksik oldu. Projeye yeni uygulamalar yapılmalı diye düşünüyorum hem esnaf daha rahat evine ekmek götürebilir. Biz karşı çıktık ama şuanda karşı çıkmanın mantığı kalmadı gibi duruyor. Biz eylemlerimizi yaparak sesimizi duyurmaya çalıştık biz sesimizin bir şekilde duyulduğunu düşünüyoruz. Buradaki en büyük konu araçların iyileşmesi konusunda çalışma yapılması. Ben ve ailem ilk başta almadık ama şu an başvurumuzu yaptık mecburen bu işin içerisindeyiz ve bizde araçlarımızı temin edeceğiz" şeklinde konuştu. 



Diğer Haberler

  1. THY, İstanbul Havalimanı'ndan 38 seferini iptal etti
  2. Rüya'nın ölümüyle ilgili beraat eden koca, Yargıtay'ın kararı bozmasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı
  3. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda şiddetli lodos nedeniyle uçaklar havada tur atıyor
  4. Tunceli ve Ovacık Belediye başkanları görevden uzaklaştırıldı
  5. Sanık doktor Gönen: Bir kere yaftayı yedik, alnımıza bebek katili yazısı yedik
  6. 42 emekli öğretim görevlisi yıllar sonra 'Öğretmenler Günü' için bir araya geldi
  7. Göç İdaresi Başkanlığı: Geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 2,9 milyon
  8. Eşini başına çekiçle vurup ağır yaraladığı iddiasıyla yeniden gözaltına alınan şüpheli tutuklandı
  9. Niğde’de 2 sevgili apartman dairesinde ölü bulundu
  10. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılacak bazı uçuşlar iptal edildi

© Copyright 2024

DHA