Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Suriyeli Ahmet öğretmen: Halkıma ve eğitime hizmet edeceğim

Hatay'dan evini ve iş olanaklarını kontrol etmek amacıyla ülkesine gitmek için Zeytindalı Gümrük Kapısı'na gelip işlem yaptıran öğretmen Ahmet El Tamir (58), "Eğer her şey yolundaysa ailemi de alıp, yeniden vatanıma geleceğim. Döndüğümde ülkeme, halkıma ve eğitime hizmet edeceğim" dedi.

ABONE OL
Ferhat DERVİŞOĞLU/KUMLU (Hatay), (DHA)

İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı, Suriyeli aile reislerinin ülkesine giderek evlerini kontrol etmelerine ilişkin Öncü Göçmen Projesi kapsamında Kumlu ilçesindeki Zeytindalı Gümrük Kapısı'ndan geçişler devam ediyor. Geçici kimlik kartlarıyla işlemlerini yaptıran Suriyeliler, ev ve iş olanaklarıyla ilgili inceleme yapmak için ülkelerine geçiyor. Suriyeliler, memleketlerinde ve arazilerinde yapacakları inceleme ve tadilattan sonra yeniden Türkiye'ye dönüp ailelerini de yanlarına alarak kesin dönüş yapacaklarını belirtti.



Suriye'de öğretmenlik yaparken iç savaş nedeniyle 10 yıl önce Türkiye'ye sığınıp, Reyhanlı ilçesine yerleştiğini belirten Ahmet El Tamir, "İdlib'e gidip evimi kontrol edeceğim. Eğer her şey yolundaysa ailemi de alıp, yeniden vatanıma geleceğim. Türkiye'ye destekleri için çok teşekkür ederim. Türkiye ile Suriye halkı kardeştir. Döndüğümde ülkeme, halkıma ve eğitime hizmet edeceğim" dedi.

'SURİYE'Yİ YENİDEN AYAĞA KALDIRMAK İSTİYORUZ'

İletişim Mühendisi Ferruz Nuri (36) ise "İzinli olarak Hama’ya gidip oradaki ailemi ve evimi kontrol edeceğim. Biz Suriyeliler olarak dönüp ülkemize, halkımıza en iyi şekilde hizmet etmek ve Suriye'yi yeniden ayağa kaldırmak için çalışmak istiyoruz. Suriyeliler olarak Türk milletine ve devletine bize sahip çıktığı ve göstermiş olduğu yakınlık, kardeşlikten dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. İstanbul Boğazı gemi trafiğine açıldı
  2. İstanbul’da sis etkili oluyor
  3. Pendik'te otomobil TIR'ın altında girdi: 3 ölü
  4. Otomobilin yakıt deposunda 21 kilo uyuşturucu ele geçirildi
  5. İstanbul Havalimanı'nda 455 kilo kokain ele geçirildi
  6. Çanakkale'de 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
  7. Evde çıkan yangında 3 aylık Sevginur ile 4 yaşındaki ağabeyi Efe öldü, diğer kardeşleri yaralandı
  8. Sapanca Gölü'nde balıkçılar, 'hayalet' ağlara takılmış binlerce ölü balık buldu
  9. Marketteki yangında 5 yaşındaki Muhammed öldü, 5 kişi hastaneye kaldırıldı
  10. Polisi görünce kaçıp, kendisini eve kilitledi: 3 gözaltı

© Copyright 2025

DHA