Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sivas'ta otobüs kazasında yaralanan göçmenlerden 9'unun tedavisi sürüyor

Sivas'ın Gürün ilçesinde dün göçmenleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 2 Suriyeli'nin öldüğü kazada yaralılardan kent merkezine sevk edilen 9'unun tedavisi sürüyor. Olayda hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise yakınlarına teslim edilmek üzere Kocaeli ve Hatay'a gönderildi.

ABONE OL
SİVAS,(DHA)-

 

Kaza, dün sabah saatlerinde Malatya-Kayseri kara yolu Mazıkıran mevkisinde meydana geldi. Göç İdaresince görevlendirilen ve İstanbul'dan Diyarbakır'a Suriyeli göçmenleri taşıyan Yücel Yaban'ın (37) kullandığı 34 VDF 80 plakalı yolcu otobüsü, yağış nedeniyle kontrolden çıkıp, devrildi. Kazada Suriyeli göçmenler Mahmoud Hajali ve Ahmed Muslid (29) hayatını kaybederken, toplam 30 kişi yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, kent merkezi ile ilçe ve çevre illerdeki hastanelere kaldırıldı.

Sivas kent merkezinde bulunan hastanelere sevk edilen yaralılardan birçoğu tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaralılardan Vail Cebabini, Abdulkadir Derkusi, Rıza Elhimedi, Ömer Halaf, Usame Mustafa  El Tan, Muhammed İbrahim El Hammud, Mustafa Farrash ve Ahmed Cubran'ın tedavileri Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, İsa Omar'ın tedavisi ise Numune Hastanesi'nde devam ediyor. Tedavisi süren yaraların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kaza sonrası kent merkezindeki hastanelere gönderilen yaralılardan Muhammed Fadi El Jaddoua Kayseri'ye, Abdulcelil Akil Ankara'ya, Alaaeddin El Allaov, Bakrı Bello ve Fedi Elhölise ise Malatya'ya sevk edildi.

Kazada hayatını kaybeden Mahmoud Hajali'nin cenazesi yakınlarının bulunduğu Kocaeli'ne, Ahmed Muslid'in cenazesi ise Hatay'a gönderildi. (DHA)

 

Diğer Haberler

  1. Trafik kazasında şehit olan polis memuru son yolculuğuna uğurlandı
  2. Kaza yaptığı cipte mahsur kalan sürücüyü, diğer sürücüler kurtardı
  3. 24 yıl hapisle aranan firari, evinde yakalandı
  4. Hastalarla ilgili müstehcen yazışmalar yaptığı öne sürülen 2 asistan doktor görevden uzaklaştırıldı
  5. Yangında 2 çocuğunu kaybeden baba, memleketine dönmeyi planlıyormuş
  6. Hücumbot TCG VOLKAN, Maldivler'e hibe edilecek
  7. Danla Biliç'i darbettiği iddia edilen eski sevgilisi Denizli'de yakalandı
  8. Mardin Valisi Akkoyun: MARSU’nun 11 yıllık elektrik borcu, belediyenin öz kaynaklarıyla ödendi
  9. Kar yağışı fındıkta rekolte endişesine neden oldu, zirai don meyve bahçelerini vurdu
  10. Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonu; 22 gözaltı

© Copyright 2025

DHA