Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Manisa'da geri dönüşüm tesisinde yangın

Manisa'da organize sanayi bölgesindeki bir geri dönüşüm tesisinde dün saat 16.30'da çıkan yangın hala sürüyor. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

ABONE OL
Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)-

Yunusemre ilçesi Eski Menemen Caddesi'ndeki organize sanayi bölgesinde kurulu bulanan bir geri dönüşüm tesisinin bahçesinde depo olarak kullanılan bölümde, saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Depodaki plastik ve kimyasal atıkların alev almasıyla çıkan yangın, bir süre sonra tesise de sıçradı. Zaman zaman patlama seslerinin de geldiği tesisten yükselen siyah dumanlar, kentin pek çok noktasından görüldü.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER) ve sağlık ekipleri ile Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 1 yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Ekipler alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

ALEVLERİN ÇEVREDEKİ TESİSLERE SIÇRAMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINDI

Manisa'da organize sanayi bölgesindeki bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yanan tesisten yayılan dumanla, gökyüzü siyaha büründü. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, rüzgarın yönüne göre alevlerin diğer tesislere de sıçramaması için itfaiye ekiplerinin gerekli önlemleri aldığını söyledi. Vali Karadeniz, alevlere 37 itfaiye aracı, 10 su tankeri, 5 iş makinesi, Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 3 helikopter ve 92 personelle müdahale edildiğini belirtti. Söndürme çalışmalarını Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Çevre ve Şehircilik Manisa İl Müdürlüğü ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER) ekiplerinin destek verdiği de kaydedildi. 

Bu arada geri dönüşüm tesisi çevresinde toplanan ve söndürme çalışmalarını izleyen vatandaşlar, tedbir amacıyla bölgeden uzaklaştırıldı.





YANGININ 8'NCİ SAATİNDE YAŞANANLAR

Manisa'nın Yunusemre ilçesi Eski Menemen Caddesi'ndeki organize sanayi bölgesinde kurulu bulanan bir geri dönüşüm tesisinde saat 16.30 sıralarında çıkan yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürdürülüyor. Alevler geceyi aydınlatırken, gündüz saatlerinde 37 itfaiye aracı, 10 su tankeri, 5 iş makinesi, Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 3 helikopter ve 92 personelin müdahale ettiği yangına, çevre ilçe ve illerden de destek geldi. Şehzadeler ve Saruhanlı ilçe belediyelerinin de desteğe geldiği yangına, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ederken, havanın kararması ile havadan müdahale sona erdi. Takviye ekiplerle itfaiye aracı 52'ye, 12 su tankeri ve 7 iş makinesine çıktı. 85 dönümlü arazi üzerine kurulu tesisin tamamı yanarken, itfaiyenin dikkati yüzlerce tavuk ve horoz yanmaktan kurtuldu. Yangının ulaştığı kümese ulaşan ekipler, 350'ye yakın tavuk ve horozu, kırdığı duvardan tahliye etti, 1 tavuk öldü. Tavuklar, tesis çalışanları tarafından şirkete ait araçlarla güvenli bölgeye götürüldü. Söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

14'ÜNCÜ SAATTE YAŞANANLAR

Manisa'nın Yunusemre ilçesi Eski Menemen Caddesi'ndeki organize sanayi bölgesinde kurulu bulanan bir geri dönüşüm tesisinde saat 16.30 sıralarında çıkan yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürdürülüyor. Çevre illerden gelen desteklerle beraber havadan ve karadan müdahalelerin sürdüğü yangında 14'üncü saat geride kaldı. Söndürme çalışmaları devam ediyor.









Diğer Haberler

  1. Tekirdağ'da 'Huzur 59' uygulamasında 13 gözaltı
  2. Avcılar'da cipin çarptığı yaralılardan biri hayatını kaybetti
  3. Meslektaşı da olan eşiyle tartışıp, damatlığıyla 6'ncı kattan atlayan doktor ağır yaralı
  4. Boşanma aşamasındaki eşini takip edip saldırdı
  5. Bariyere çarpan motosikletin sürücüsü liseli Murat öldü
  6. Deney sırasında tüpün kırılmasıyla üzerlerine 'sülfürik asit' sıçrayan 8 öğrenci taburcu edildi
  7. 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı davasında fenni mesule tahliye
  8. Bakan Uraloğlu: Sıcak hava balonu turizminde 9 ayda 700 bin yolcu taşındı
  9. Uykulu sürüşü önleyecek proje
  10. 19 ilde 'Narkoçelik-42' operasyonlarında 49 şüpheli yakalandı

© Copyright 2024

DHA