Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Liseli Büşra'nın öldüğü kazada 2 sanığa 9'ar yıl hapis cezası

Zonguldak'ta Büşra Akın'ın (14) hayatını kaybettiği, 18 öğrencinin de yaralandığı kazanın davasında, tutuksuz yargılanan servis sahibi Ramazan Atmaca (33) ile servis şoförü Fikret Bayrak (67), 9 yıl 5 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
Liseli Büşranın öldüğü kazada 2 sanığa 9ar yıl hapis cezası
Aytaç ÖZTÜRK/ZONGULDAK, (DHA)-

Kaza, 14 Aralık 2022'de Çatalağzı beldesi Trafo Caddesi'nde meydana geldi. Fikret Bayrak'ın kontrolünü yitirdiği 67 AT 873 plakalı öğrenci servis midibüsü, 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada Büşra Akın hayatını kaybetti, sürücü ile 18 öğrenci yaralandı. Kalp krizi de geçiren sürücü Bayrak, ile öğrenciler, tedavileri sonrası taburcu edildi. Gözaltına alınan tutuklanan Bayrak ile araç sahibi Ramazan Atmaca, bir süre sonra serbest bırakıldı.

Fikret Bayrak ve Ramazan Atmaca hakkında 'Taksirle bir kişinin ölümüne ve birden çok kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İtirazlar sonrası tutuklanan Bayrak ile Ramazan Atmaca, bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere tekrar serbest bırakıldı. Davanın karar duruşması Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Ramazan Atmaca katılırken, Fikret Bayrak yer almadı. Taraf avukatları ve mağdur aileleri de duruşma salonunda hazır bulundu.

'ARAÇ HIZLI GİDİYORDU'

Kazada yaralanan öğrencilerden Yağmur G. ifadesinde, "Kaza olmadan saniyeler önce sürücü Fikret Bayrak kendini kurtarmak için sola doğru dışarı atmak istedi. Bağrışma sesleri duydum. Kaza sonrası hastanede sürücünün yanında yatıyordum. Doktorlar pek müdahale etmiyordu. Sürücünün kalp krizi geçirdiğini düşünmüyorum. Arkadaşlarımın dediği gibi emniyet kemeri yerlerdeydi. Emniyet kemeri bağlanmıyordu. Koltuklar çıkmış vaziyetteydi. Serviste giderken ara ara koltuklar düşüyordu. Araç hızlı gidiyordu. Arada kendisine yavaş gitmesini söylüyorduk. Kendi güzergahından sapıp, dar yollara giriyordu. Daha önceden de 2 kez kaza tehlikesi geçirmiştik. Olay sonrası 5 gün yoğun bakımda kaldım" dedi.

Mahkeme heyeti, Fikret Bayrak ile Ramazan Atmaca hakkında 'Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan ayrı ayrı 9'ar yıl 5'er ay 10'ar gün hapis cezası kararı verdi. (

Diğer Haberler

  1. İstanbul Adalet Sarayı önünde güvenlik önlemleri artırıldı
  2. İstanbul Valiliği alınan tedbirlere ek kapanacak yolları açıkladı
  3. Otobüs şoförü, kendisine hakaret eden yolcudan şikayetçi oldu
  4. Mahir Polat’ın ifadesi ortaya çıktı
  5. İBB'ye yönelik soruşturma kapsamında el konulan banka kasalarından 15 milyon liralık mal varlığı çıktı
  6. İspanya’dan 'Yaren Leylek' fotoğrafına birincilik ödülü
  7. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın ifadesi ortaya çıktı
  8. İBB yönelik soruşturmalar kapsamında gözaltı sayısı 91'e yükseldi
  9. Ankara Valisi Şahin: Yasa dışı gösterilerde 41 kişi gözaltına alındı
  10. Osman Sınav için AKM’de tören düzenlendi

© Copyright 2025

DHA