Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

G20 Liderler Zirvesi Endonezya’da başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya’nın Bali Adası’nda toplanan G20 Liderler Zirvesi’ne katıldı. Erdoğan zirvede ABD Başkanı Joe Biden ile ardından da Fransa Devlet Başkanı Macron'la görüştü.

ABONE OL
ENDONEZYA, (DHA)-

G20 Liderler Zirvesi için Apurva Kempinski'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada G20 Liderler Zirvesi resmi karşılama törenine katıldı. Zirveye ev sahipliği yapan Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, toplantı öncesinde karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Resmi karşılama töreni sonrasında liderler, ‘Gıda ve Enerji Güvenliği’ oturumuna geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturumun yapılacağı salonda liderlerle ayaküstü sohbet etti.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ABD BAŞKANI BİDEN VE FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamında geldiği Endonezya’nın Bali Adası’nda ABD Başkanı Joe Biden ile ardından da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.


Fransa Cumhurbaşkanı Macron görüşmede, İstanbul’da İstiklal Caddesindeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziyelerini iletti. 

Türkiye-Fransa ilişkileri ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticaretin yanı sıra savunma ve enerji sektörlerinde de iki ülke arasında iş birliğini geliştirmenin ortak menfaat olduğunu ifade etti. Tahıl koridorunun yoğun çabalarının ardından yeniden işlemeye başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mutabakatın devamı için Avrupa Birliğinin de üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Yunanistan’ın dürüst, samimi ve anlamlı diyaloga teşvik edilmesi gerektiğini de belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İTALYA BAŞBAKANI MELONİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamında geldiği Endonezya’nın Bali Adası’nda İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüştü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALMANYA BAŞBAKANI SCHOLZ İLE BİR ARAYA GELDİ

Endonezya’nın Bali Adası'nda düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MIKTA ÜYESİ ÜLKELERİN LİDERLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Meksika, Endonezya, Güney Kore ve Avustralya'dan oluşan kıtalar arası gayrı resmi istişare ve eş güdüm platformu MIKTA üyesi ülkelerin devlet başkanlarıyla bir araya geldi.

 






Diğer Haberler

  1. Kayıp Alzhiemer hastası aranıyor
  2. Otomobilinde eşinin gözü önünde karnından bıçaklandı
  3. Savcı, Aysel'i tabancayla yaralayan eski eş için ağırlaştırılmış müebbet istedi
  4. Sosyal medyanın gündemine oturan 'saygı'; erkek turistler Bursa’da tarihi Yeşil Cami'yi etek giyip, ziyaret etti
  5. Şehit uzman çavuşun cenazesi, Çanakkale'de askeri törenle karşılandı
  6. Milli Savunma Üniversitesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı törenle başladı
  7. Prof. Dr. Tatar: 250 yıldır enerji toplayan Marmara fayı 7.8’lik deprem üretebilir
  8. Öğretmenin Heimlich manevrası öğrenciyi kurtardı
  9. Minibüsün kırılan havalandırma camının parçaları, yolcuyu yaraladı
  10. 6'ncı kattaki balkondan manavın brandasına düşen kadın, eşine kızıp kendisini boşluğa bırakmış

© Copyright 2024

DHA