Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Deniz Kuvvetleri'ne 9 ZAHA teslim edildi

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen proje kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı olan 9 zırhlı amfibi hücum aracının (ZAHA) teslimatı yapıldı.

ABONE OL
Murat BEKMEZCİ- Rukiye MEYVECİ/ANKARA, (DHA)-

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki özel savunma sanayi şirketinde 'ZAHA Teslim ve Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) Modernizasyon Projesi İmza Töreni'ne katıldı. Programda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacını karşılayacak 9 ZAHA'nın teslimatı yapıldı. Modernizasyon projesinde; Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki 305 beygir güç grubuna ve amfibi kabiliyete sahip 52 GZPT, modern alt sistemler ile donatılacak. 2000'li yılların başında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilen ve birçok operasyonda görev yapmış olan GZPT'lerin en az 20 yıl daha yüksek performansla görev yapması hedefleniyor.

'TOPLAM 27 ZAHA TEDARİK EDİLECEK'

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Burada 23 adet amfibi hücum personel aracı, 2 adet amfibi hücum komuta aracı, 2 adet de amfibi kurtarma aracı olmak üzere toplamda 27 adet ZAHA'nın tedarik edilmesi planlanmıştır. Bu konuda genel savunma sanayi politikamızın hiçbir ülkeye bağımlı kalmaksızın kendi imkanlarımızla geliştirdiğimiz ateş gücü ve hareket kabiliyeti yüksek ürünlerimizin sahaya verilmesi özellikle stratejik alanlarda tamamen kendine yeterli bir ülke olmamız gerektiğini sürekli vurguluyoruz" dedi. ZAHA'nın üzerinde test havuzuna girerek deneyimleyen Demir, "Gayet iyi. Zırhlı amfibi aracımız bu malum. Hem Kara Kuvvetleri'miz hem Deniz Kuvvetleri'miz kullanacak. Amfi bir özelliğe sahip. Dünyada çok az örneği bulunan, belki de şu anda dünyanın en iyisi diyebileceğimiz. Gerek içindeki donanımları ve kabiliyetleri ile gerekse atış gücüyle beraber üstüne koyacağınız sistemler ile çok değişik bir formata bürünebilir. Çeşitli opsiyonlar var tabii ki; komuta aracının kendine göre özellikleri var" diye konuştu.





Diğer Haberler

  1. Ticaret Bakanlığı: Yılın ilk 3 ayında 37 ilde ihracat arttı
  2. Eyüpsultan'da 124 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
  3. Diyarbakır’da Narin Güran cinayetine ilişkin sanıklar adliyeye sevk edildi
  4. Bursa'da motosikletle otomobil kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı
  5. Bursa'da önce kamyonete ardından bariyerlere çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
  6. Başakşehir'de uyuşturucu operasyonu; 1’i yabancı uyruklu 7 şüpheli yakalandı
  7. Küçükçekmece'de boş arazide erkek cesedi bulundu
  8. Miras yüzünden tartıştığı kardeşi ve yengesini tüfekle öldürdü
  9. Sokakta yürürken silahlı saldırıda yaralandı
  10. Balık avlarken düştüğü Aras Nehri’nde kayboldu

© Copyright 2025

DHA