Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dalgıçlar, limandan 1 ton çöp çıkardı

Zonguldak'ta Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında dip temizliği yapılan Kozlu Limanı’ndan dalgıçlar 1 tona yakın çöp çıkardı. Balıkçı Batur Hamarat, dipten aldığı çöplerle karaya döndüğünde, “Çöpün içinde her şey var. Ölü ağlar, ev atıkları, porselen kırıkları, çuvallar, sandalye var” dedi.

ABONE OL
Dalgıçlar, limandan 1 ton çöp çıkardı
Ali Sencer ARSLAN- Aytaç ÖZTÜRK/KOZLU (Zonguldak), (DHA)

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ‘sıfır atık’ sloganıyla Kozlu Limanı’nda balıkçı dalgıçlar, deniz dibi temizliği yaptı.

Etkinliğe, Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şenol Ayyıldız ile personel katıldı.

Özel giysilerini giyen dalgıçlar, teknelerinden, çöp fileleriyle denize atladı. Bir süre sonra dönen dalgıçlar çıkardıkları çöpleri, sergilenmesi için hazırlanan alana bıraktı. Kamp sandalyesinden hayvan kafatasına, porselen tabak parçasından araba lastiğine kadar çeşit çeşit atığın alındığı Kozlu Limanı’ndan 2 günde 1 tona yakın çöp çıkarıldı.

Denize dalıp temizlik yapan balıkçı Batur Hamarat, suyun bulanık olduğu için görüşün kötü olduğunu ancak ciddi temizliğin gerektiğini belirterek, “Çöpün içinde her şey var. Ölü ağlar, ev atıkları, porselen kırıkları, çuvallar, sandalye var.

Su altında görüş iyi değil bulanık olduğu için ama hatırı sayılır bir temizlik işi var. Biz 2 gündür bakıyoruz. Bütün arkadaşlarla beraber 1 ton malzeme çıkarmışızdır.” dedi. 

 

 

Diğer Haberler

  1. Adana'da 2 kuzen, evde çıkan yangında öldü
  2. Maltepe'de kafeye saldıran 4 kişi gözaltına alındı
  3. Mezarlık çıkışı amcasının silahlı saldırısında öldü
  4. Kum fırtınasında Sapanca Gölü'nde kaybolan Kaan Ege'nin cansız bedenine ulaşıldı
  5. Vali Gül, Eminönü Mısır Çarşısı'nda esnaf ile bayramlaştı
  6. Kırıkkale'de bayram trafiği denetimi
  7. MSB: TCG Kemalreis gemisinde 1 asker şehit oldu
  8. Van'daki depremde cezaevinden firar etti, babasının evinde gizli bölmede yakalandı
  9. RTÜK Başkanı Şahin: Medya kuruluşlarımızı hedef göstermek zulümdür
  10. Tekirdağ kara yolunda bayram tatili yoğunluğu

© Copyright 2025

DHA