Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhuriyet’in 99. yılı Büyükçekmece’de coşkuyla kutlandı

Büyükçekmece Belediyesi Cumhuriyet’in 99. yılına özel ‘Cumhuriyet Balosu’ düzenledi. İstanbul’da bir otelin balo salonunda gerçekleştirilen etkinlikte 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Tarihçi-Yazar Sacide Bolcan ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ konulu bir söyleşi yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün inanılmaz bir kişi olduğunu söyleyen Başbuğ, “Onun o düşünce dünyasının derinliğini anlamak imkansız. Yani inanın hiç kimse bir gün çıkıp da ben bu işin tam noktasına geldim, Mustafa Kemal Atatürk’ü tam anladım, onun düşünce dünyasına tam hakimim deme imkanı yok” dedi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) - 

 

Cumhuriyet’in 99. yılı Büyükçekmece’de coşkulu ve anlamlı bir etkinlikle kutlandı. İstanbul’da bir otelin balo salonunda gerçekleştirilen Cumhuriyet Balosu’na 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Tarihçi-Yazar Sacide Bolcan ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşması ve dans gösterisinin ardından ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ konulu söyleşi yapan Başbuğ ve Bolcan konuşmalarında Cumhuriyet’in önemine değinerek sıkça Mustafa Kemal Atatürk’ü yad etti. Söyleşiden sonra protokol üyeleri Atatürk posteri ve Türk Bayrağıyla kaplı pastakesti. Saatler 22.00’ı gösterdiğinde sahne alan Türk Sanat Müziği sanatçıları Melda Kuyucu, Mehşem Özşimşir ve Alp Arslan davetlilere keyifli anlar yaşattı.

“MUSTAFA KEMAL’İN DÜŞÜNCE DERİNLİĞİNİ ANLAMAK İMKANSIZ”

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Mustafa Kemal Atatürk’ün inanılmaz bir kişi olduğunu söyleyerek, “Her şeyden evvel onun o düşünce dünyasının derinliğini anlamak imkansız. Yani inanın hiç kimse bir gün çıkıp da ben bu işin tam noktasına geldim, Mustafa Kemal Atatürk’ü tam anladım, onun düşünce dünyasına tam hakimim deme imkanı yok. Okudukça, onu anlamaya çalıştıkça aslında bazen sizde kayboluyorsunuz. Çok derin. Bana şunu sorabilirsiniz, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ü bir cümleyle nasıl özetleyebilirsiniz?’ Mustafa Kemal’i seviyorsanız, ki ondan hiç şüphem yok. Onun izinden gitmek istiyorsanız ondan da hiç şüphem yok. Ama parolanız, düsturunuz şu olacak, Mustafa Kemal’in çünkü o. Der ki; ‘Hayat mücadele demektir’ Mustafa Kemal’in en çok sevdiğim ifadesidir” diye konuştu.

“BU AKŞAM BİZİM ŞAN VE ŞEREF YILIMIZ”

Etkinlikte konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bugün 28 Ekim 2022. 99 yıl önce bugün bu saatlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çok az bir arkadaşıyla birlikte ‘Arkadaşlar yarın sabah Cumhuriyet’i ilan edeceğiz’ dediği tarihin tam 99 yıl sonraki tekrar hatırlanışı. Her yıl burada Büyükçekmece'de, Büyükçekmece ailemiz ve vatandaşlarımızla Cumhuriyeti doyasıya kutluyoruz, düşünüyoruz, konuşuyoruz ve bu işte iyi olan yazarlarla, sizlerle bir araya gelip daha çok Atatürk'ü, Cumhuriyeti ve tarihimizi anlamaya çalışıyoruz. Bu akşam da bizim şan ve şeref yılımız. 99 yıldan bu yana Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının kurmuş olduğu bu cumhuriyet, her şeye rağmen 85 milyon Türk milletini içte ve dışta koruyorsa bu bir büyük bir nimettir. Değerli bilmemiz lazım” dedi.

“BU ÜLKE MEDENİ DÜNYADA LAYIK OLDUĞU YERİ ALACAKTIR”

Bir Türk vatandaşı olarak çok gururlu olduğunu söyleyen Akgün, “Alnım dimdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu çağdaş medeniyet düzeyine ulaşmak için var gücümüzle çalışma noktasında inançlıyız. Bu millet kararlı. Biz cumhuriyetimizi, demokrasimizi, adaletimizi, hukukumuzu çağdaş medeniyet düzeyinin üzerine taşıyacağız. Şikayet edenler hiç üzülmesinler mutlak surette bu ülke, medeni dünyada layık olduğu yeri alacaktır. Planlı, kararlı ama güçlü inançla yürüyeceğiz. Bu nedenle eğitilmiş toplum her şeyi yapar. Eğitime çok daha değer vererek eğitim anlamındaki her türlü zorlukları aşarak daha güçlü nesiller yetiştireceğiz ki o cumhuriyeti alsınlar ve demokrasiyle taçlandırsınlar. Tüm ulusumuzun, Büyükçekmece ailemizin ve herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. 99’uncu şan ve şeref yılımız kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu cumhuriyeti bize emanet eden bütün geçmişlerimizin ruhu şad olsun. Bu cumhuriyeti, bu devleti, milleti korumak için bugüne kadar bu toprağa düşmüş ne kadar şehit varsa hepsinin aziz hatırası önünde saygıyla, minnetle eğiliyoruz. Gazilerimizin önünde saygıyla, minnetle eğiliyoruz. Hepsinin ruhu şad olsun.  Mekanları cennet olsun” diye konuştu.

 

Diğer Haberler

  1. Küçükçekmece'de mangaldan çıkan yangında binanın çatısı alev alev yand
  2. Malatya'da kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 ölü, 4 yaralı
  3. Selçuk Bayraktar: Dünya SİHA pazarının yüzde 65'i Türkiye'nin elinde
  4. 'Sahte' bungalov ilanı ile dolandırıcılık yapan çeteye 14 ilde eş zamanlı operasyon: 38 tutuklama
  5. Kaldırımda yürürken üzerine pano devrilen kadın, 25 gün sonra yaşlılığa bağlı vefat etti
  6. Gökdelenin 43'üncü katından düşerek ölen Semanur'un telefonu inceleniyor
  7. Erzincan'daki kazada ölenlerin cenazeleri, Kayseri'ye götürüldü
  8. Kitap fuarında İlker Başbuğ ile katılımcının 'Fetullah Gülen' diyaloğu
  9. Bartın'da maden ocağında göçük; 1 işçi öldü
  10. MİT, PKK/YPG'ye ait 157 hedefi TUSAŞ üretimi ANKA ile vurdu

© Copyright 2024

DHA