Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çekici ücretini KDK aracılığıyla geri aldı

Sivas'ta bir vatandaş, trafik tescili yapılmadığı gerekçe gösterilerek bağlanan ancak yaptırımın iptaline ilişkin mahkeme kararına rağmen ödenmeyen çekici ücretini, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) tavsiye kararı ile geri aldı.

ABONE OL
Doğa Başak ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)-

Sivas'tan KDK'ya başvuran bir vatandaş, 2022 yılında trafik tescili yapılmadığı gerekçe gösterilerek aracının bağlandığını, tarafına trafik cezası uygulandığını ve mahkeme kararı ile idari yaptırım kararının kaldırıldığını belirtti. Trafik cezasını geri aldığını bildiren başvurucu, ancak yaptırım kararının mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen çekici ücretinin tarafına iade edilmediğini ifade etti.

KDK, hukuka aykırı durumların düzeltilebilmesi için sadece idari para cezasının iptal edilmesinin yeterli olmadığını, iptal edilen idari para cezasının hiç uygulanmamış kabul edilerek; başvuranın bu hukuka aykırı idari para cezasının tarafına uygulanması nedeniyle ödemek zorunda kaldığı çekici ücretinin de iade edilmesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu. Başvuranın idari para cezasının iptal edilmesi sonrasında idareden ödediği çekici ücretini istemesinin haklı bir talep olduğunu tespit eden KDK, başvuranın bu talebinin mahkeme kararında çekici ücretinin iadesi yönünde herhangi bir hüküm bulunmadığı ifade edilerek reddedilmesinin hukuka uygun olmadığı ve çekici masrafının başvurana iade edilmesi gerektiği sonucuna ulaştı.

Yaptığı incelemeler sonucunda başvuruyu haklı bulan KDK, vatandaştan tahsil edilen çekici ücretinin iade edilmesi yönünde Sivas Valiliği'ne tavsiye kararı gönderdi. KDK'nın verdiği tavsiye kararı üzerine başvurucunun talebi yerine getirilerek çekici ücretinin ödendiği bildirildi. (

Diğer Haberler

  1. Otobüsle hafif ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
  2. Devrilen traktörün sürücüsü Emre öldü
  3. Vali Gül, ‘Aileler Sabah Namazında Buluşuyor’ programına katıldı
  4. Kırmızı bülten, kırmızı difüzyon ve ulusal seviyede aranan 24 suçlu Türkiye'ye getirildi
  5. 'Yüzyılın Konut Projesi' başvurularında son hafta
  6. Iğdır’da 11 kaçak göçmen ve 3 organizatör yakalandı
  7. Otomobil, aynı yöne giden otomobile çarptı; 15 yaşındaki Furkan öldü
  8. Otomobilde ölü bulundu
  9. Denizli'de filtre sistemi üretilen fabrikada yangın
  10. Emine Erdoğan, TOGEM-DER’in ‘Artsın Eksilmesin Dönüşüm Pazarı’nın açılışına katıldı

© Copyright 2025

DHA