Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çanakkale'de gemi arızası; boğaz trafiği kuzey-güney tek yönlü trafiğe açıldı

Çanakkale Boğazı'nda Liberya bayraklı, 289 metre uzunluğundaki 'Capt Natura' isimli kuru yük gemisi, makine arızası yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, çift yönde ve geçici olarak askıya alınan Çanakkale Boğazı'ndaki gemi trafiğinin kuzey-güney tek yönlü ve kontrollü olarak açıldığını bildirdi.

ABONE OL
Çanakkalede gemi arızası; boğaz trafiği kuzey-güney tek yönlü trafiğe açıldı
Nazif Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)-

Romanya'dan Fransa'ya giden, 289 metre uzunluğundaki, Liberya bayraklı 'Capt Natura' isimli kuru yük gemisi, Çanakkale Boğazı geçişi sırasında Gelibolu önlerinde makine arızası yaptı. Akıntıyla sürüklenmeye başlayan geminin kaptanı, durumu telsizle Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü'ne bildirdi. Bölgeye, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait'Kurtarma-4', Kurtarma-13’ ve ‘Kurtarma-16’ römorkörleri sevk edildi. Boğazı geçecek diğer gemiler arıza hakkında bilgilendirildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Çanakkale Boğazı Gelibolu önlerinde makine arızası yaşayan CAPT NATURE isimli 289 metre boyundaki kuru yük gemisi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait KURTARMA-4, KURTARMA-13 ve KURTARMA-16 römorkörlerimiz olay yerine ivedilikle yönlendirildi. Çanakkale Boğazı gemi trafiği, çift yönde ve geçici olarak askıya alındı" denildi.

TEK YÖNLÜ GEMİ TRAFİĞİNE AÇILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, çift yönde ve geçici olarak askıya alınan Çanakkale Boğazı'ndaki gemi trafiğinin kuzey-güney tek yönlü ve kontrollü olarak açıldığını bildirdi.

BOĞAZ TRAFİĞİ NORMALE DÖNDÜ

Çanakkale Boğazı'nda makine arızası nedeniyle sürüklenen Liberya bayraklı, 289 metre uzunluğundaki 'Capt Natura' isimli kuru yük gemisi, yedeklenerek Karanlık Liman bölgesine demirletildi. Boğaz trafiğe normale döndü.

Diğer Haberler

  1. Karpuz yüklü TIR'ın dorsesinden 3 kaçak göçmen çıktı
  2. İstanbul'daki gösterilerde tutuklanan 7 gazeteci tahliye edildi
  3. Silahlı saldırıda yaralanmıştı; kurtarılamadı
  4. Kübra Naz’ın biyonik kulağı çalındı; annesi: Bizi duysun, konuşsun istiyorum
  5. İzmir'de kiralık araç talebinde yüzde 50 artış
  6. Diyarbakır’da motosikletlilerin kural ihlalleri KGYS’de; 4 bin 397 sürücüye işlem yapıldı
  7. Yoğun bakımda kanaması başlayan hasta, hemşiresinin kanıyla hayata tutundu
  8. 'Gri boşanma', 5 yılda yüzde 44,53 arttı
  9. ODTÜ'de 'İmamoğlu' gösterilerine polis müdahalesi
  10. Antalya'da bir gösterici, polisten aldığı megafonla 'sükunet' uyarısı yaptı

© Copyright 2025

DHA