Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Batan teknede 3 kişi kurtarıldı; 3 kişi aranıyor

Kastamonu'nun Cide ilçesinde 6 kişinin bulunduğu tekne, battı. 3 kişi bir balıkçı tarafından kurtarılırken, denizde kaybolan 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

ABONE OL
Ayhan ACAR/KASTAMONU, (DHA)

Olay, dün akşam saatlerinde Cide ilçesi Gideros Koyu'nun 2 deniz mili açıklarında meydana geldi. Ahmet Kaan Karayılan, Emrah Yasin Büyükoral, Ayşenur Gürcan, Hülya Mütevelli ve Esmanur Gürcan ile kaptan Öztürk Kürelioğlu (52), 5 metrelik 'Maviş' isimli tekne ile denize açıldı. Koyun 2 deniz mili açığında su almaya başlayan tekne, battı. Teknedeki 6 kişiden Ahmet Kaan Karayılan, Emrah Yasin Büyükoral, Ayşenur Gürcan, denizden gelen sesleri duyan bir balıkçı tarafından tekneyle kurtarıldı. Sudan çıkarılan 3 kişi, Cide Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

BOTLARLA VE DALGIÇ TİMİ İLE ARAMA

Batan teknedeki kaptan Öztürk Kürelioğlu ile Hülya Mütevelli ve Esmanur Gürcan, kayboldu. Ekipler, 3 kişinin bulunması için çalışma başlattı. Gece görüşün kaybolması nedeniyle çalışmalara ara verilirken, bu sabah saatlerinden itibaren AFAD, UMKE, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma ekiplerinin katılımıyla yeniden arama başlatıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait botlar bölgede tarama yaparken, 3 dalış timi (DEGAK) de su altında aramayı sürdürüyor. Çalışmaların, Kapısuyu ve Cide Limanı arasındaki alanda yoğunlaştırıldığı belirtildi.

3 KİŞİYİ KURTARAN KAPTAN: İMDAT SESLERİNİ DUYDUM, SESLERE GİDEREK ONLARI KURTARDIM

Kastamonu’nun Cide ilçesi açıklarında batan fiber teknede bulunanlardan 3'ünü kurtaran balıkçı teknesi kaptanı İlyas Uçkan, olay anında yaşadıklarını anlattı. Kaybolan 2 kişinin yüzme bilmediğini belirten İlyas Uçkan (62), “Dün akşam Gideros koyunda saat 20.00 gibi bir arkadaşımızın teknesi arıza yaptı. Beni aradı ‘Beni denizden çekebilir misin’ dedi, ben de denize açıldım, arıza olan teknenin kaptanı Ahmet Bey, ‘Açıktan bir sesler geliyor, İmdat sesi geliyor’ dedi. Ben sonra onu bıraktım seslere doğru gitmeye başladım. O sırada kendi teknemin motorunu kapattım, sesin nereden geldiğini çözmeye çalıştım. 5 dakika sonra 1 bayan 2 erkeği kurtardım, diğerlerini çok aradık ama bulamadık. Daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığını aradım. Sonra kurtardığım kişileri 112 sağlık ekipleriyle hastaneye gönderdik. Kaybolan fiber teknedeki kaptan yüzmeyi biliyor ama diğerlerinin yüzme bilmediğini biliyoruz” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. FETÖ hükümlüsü, sahte İsviçre kimliğiyle yakalandı
  2. Meteoroloji: Hava sıcaklıkları, pazartesi günü kuzeybatı kesimlerde azalacak
  3. Müşterilerinden altın toplayıp dolandıran kuyumcu tutuklandı
  4. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Sekreteri Aydemir Genel Kurul öncesi konuştu
  5. Orman ekiplerinden 115 noktada 'kaçak odun' denetimi
  6. İstanbul'da 4. Uluslararası Filistin Konferansı
  7. MSB: Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
  8. Otoyolda otomobil takla attı; Sümeyye öldü, anne ve babası yaralandı
  9. WCF Avrupa ve Asya Zirvesi, İstanbul'da toplanacak
  10. 'Dijital Bağımlılık Çalıştayı' ön raporu tamamlandı

© Copyright 2024

DHA