Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bağcılar'da annesini vahşice öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıl hapis talebi

Bağcılar'da annesinin boğazını keserek kafasını sokağa atan Ali Sayan hakkında savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Sayan hakkında "Üst soydan kadına karşı kasten öldürme" ve "Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

ABONE OL
Mikail BIYIKLI/ İSTANBUL,(DHA)-

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ali Sayan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

 

SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS VE 3 YILA KADAR HAPSİNİ İSTEDİ

Duruşmada, savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Ali Sayan'ın "Üst soydan kadına karşı kasten öldürme" ve "Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

 

ADLİ TIP KURUMU RAPORU: AKLİ DENGESİ YERİNDE

Diğer yandan mahkemenin önceki celsede Adli Tıp Kurumundan istediği raporun da mahkemeye ulaştığı belirtildi. Raporda, sanık Ali Sayan'ın akli dengesinin yerinde olduğu belirtildi.

 

TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI

Mahkeme heyeti, sanık Ali Sayan’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, olay tarihinde başı ayrılmış ve yanık halde bulunduğu bildirilen Hava Sayan'ın vücudunda 13 adet kesici, delici alet yarası tespit edildiği bu yaraların 8 tanesinin öldürücü nitelikte olduğu belirtildi. Ayrıca Hava Sayan'ın ölümünün kesici delici alet yaralanması sonucu meydana geldiği kaydedildi. Cumhuriyet Savcısı Ali Sayan'ın 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek üst soydan akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini talep etti. Sayan'ın ayrıca, öldürme eylemi sonrası evi ateşe vermesi gerekçesiyle 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapsi isteniyor.




Diğer Haberler

  1. Arkadaşına kullanması için verdiği otomobilini, kurşunlanmış halde buldu
  2. 'Siber dolandırıcılık' suçundan hapis cezasıyla aranan 4 firari yakalandı
  3. Bakırköy’de otomobile silahlı saldırı: 1 ölü
  4. Ağabeyi ceza aldı, karar sonrası mahkeme salonunun camına yumruk attı
  5. Silahlı kavgada öldürülmüştü; toprağa verildi
  6. Haluk Görgün: Savunma ve havacılık sanayisi ihracatı bu yıl 8,5 milyar dolara ulaştı
  7. Edirne’de 93 suçtan 90 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü, İstanbul’da yakalandı
  8. Bolu’da 1 aylık şap karantinası sona erdi
  9. Manisa'da evde yangın; 3 kişi dumandan etkilendi, 6 kedi öldü
  10. Kaybolan engellinin, 8,5 saat sonra cansız bedeni bulundu

© Copyright 2025

DHA