Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ankara'da dolu ve sağanak etkili oldu

Ankara'da haziran ayında dolu yağışı etkili oldu, yeşil alanlar beyaza büründü. Misket büyüklüğünde düşen dolu taneleri, araçlarda hasara yol açtı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Başkent'te hafta başından itibaren etkili olan aşırı sıcaklar, bugün yerini yağışlı havaya bıraktı. Şehir merkezinde saat 15.00 sıralarından itibaren havanın serinlemesiyle birlikte sağanak ve dolu yağışı etkili oldu. Aniden bastıran dolu, dışarıda bulunan vatandaşları zor durumda bıraktı.

Yayalar balkon altları, otobüs durakları gibi üstü kapalı yerlere sığınarak dolu tanelerinden korunmaya çalıştı. Trafikteki sürücüler de araçlarını durdurup, yağışın sona ermesini bekledi. Çankaya ilçesi Söğütözü Mahallesi'nde misket büyüklüğündeki dolu taneleri, kısa sürede zeminin beyaza bürünmesine neden oldu.

Ayrıca dolunun şiddeti ile bazı araçların kaportalarında küçük çaplı hasar oluştu. Kimi sürücüler branda ve battaniye gibi örtülerle araçlarında önlem almaya çalıştı. Yaklaşık 15 dakika süren doludan sonra sağanak devam etti. Belediye ekipleri, kent genelinde su baskınlarına karşı önlemlerini artırdı.

İŞ YERLERİ SULAR ALTINDA KALDI

Ankara'da 15 dakika süren dolu sonrası etkili olan sağanak ve fırtına, esnafı zarara uğrattı. Ulus'ta bulunan tarihi Samanpazarı'nda tezgahtaki mallar etrafa saçılarak sel suları ile sürüklendi. Esnaf, kepenklerini indirerek mallarını korudu. Hamamönü'nde eski Ankara evlerinden oluşan iş yerleri de sel suları altında kaldı. Bölgedeki restoran ve kafelerde çalışan personel, iş yerlerinin avlusuna dolan suları tahliye etmek için çaba sarfetti.

YÜKSEK HIZLI TREN GARI'NI SU BASTI

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nın tavanından yağmur suyu akması sonucu garı su bastı. Garın giriş katında kalan vatandaşlar ayak bileklerine kadar yükselen yağmur suyuna maruz kaldı. Altındağ ilçesi Siteler bölgesinde de sel suları yer yer yarım metreye kadar yükseldi. Bölge esnafı diz boyu yükselen suların arasından mallarını kurtarmaya çalışırken görüntülendi. Çankaya ilçesi Adnan Saygun Caddesi'nde şiddetli rüzgar nedeniyle bir ağaç, seyir halindeki otomobilin üzerine devrildi. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, aracın tavanında göçük oluştu.

Diğer Haberler

  1. Otobüs şoförü ile yolcunun 'Durakta durmadın' kavgası kamerada
  2. Beyoğlu'nda, yatak imalathanesinde yangın
  3. Anız yangınında alevlerin arasında kalan yavru köpekleri itfaiye kurtardı
  4. AFAD Başkanı Memiş: Can kaybının yaşanmaması, kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu gösterdi
  5. Sokakta tartıştığı husumetlisini bıçakladı
  6. Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 19 yaralı
  7. Seferihisar'da orman yangını kontrol altında
  8. Adana'da Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki ağaçlıkta yangın kontrol altında
  9. Mersin'de orman yangını
  10. Muğla'da orman yangını

© Copyright 2024

DHA