Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ambarlı Limanı'nda yük gemisinden 28 konteyner denize düştü

Beylikdüzü Ambarlı Limanı'nda, yük taşıyan gemiden 28 konteyner denize düştü. Vinçlerle bir kısmı denizden alınan konteynerlerin kurtarılma çalışması devam ediyor.

ABONE OL
İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)

Olay, dün saat 19.20 sıralarında, Ambarlı Marport Limanı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 'MEDKON RİZE' isimli yük gemisine dün öğleden sonra yükleme yapıldı.

Yükleme sırasında vincin çarpmasıyla 28 konteyner denize düştü. Bir bölümü dolu olan konteynerlerin düştüğü bölgede denizde herhangi bir çevre kirliliği oluşmadığı belirlendi.

Ambarlı Liman Başkanlığı'nın aldığı kararla liman geçici olarak gemi trafiğine kapatıldı. Olayda can kaybı veya yaralanma olmadığı belirtildi.


Denizin dibine batan konteynerlerden bir bölümü çıkarılırken diğerlerini çıkarmak için balık adamların çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.


LİMANDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Ambarlı Marport Limanı'ndan yapılan açıklamada, "Cezayir Limanı'nda yüklenen Medkon Lines firmasına ait Medkon Rize gemisi, 2 Haziran 2024 Pazar günü operasyon altına alınmak üzere limanımıza yanaştırılmıştır. Gemi ile mutabık kalınan 10 no'lu ambardan ilk konteyner tahliyesi yapılmış, ikinci konteyner tahliyesi yapılmak üzereyken, operasyon altında olmayan 22 no'lu ambarın deniz tarafındaki pozisyonda 34 adet konteyner denize düşmüştür. Herhangi bir can kaybı ya da yaralanma söz konusu olmamıştır. Çevreye olan duyarlılığımızı da göz önünde bulundurarak, gerekli tüm önlemler ivedilikle alınmıştır. Limanımızda hasar tespit ve kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte olup, operasyonlarımızın aksamaması için gerekli tüm süreçler hassasiyetle yönetilmektedir." ifadeleri yer aldı.

© Copyright 2024

DHA