Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

54 ilde tefeci ve dolandırıcılara operasyon: 123 tutuklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 54 ilde tefecilere, dolandırıcılara ve mali suç örgütlerine yönelik düzenlenen 'Hücre-15' operasyonlarında 334 şüphelinin yakalandığını, 123'ünün tutuklandığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; Cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde toplam 54 ilde tefecilere, dolandırıcılara ve mali suç örgütlerine yönelik 'Hücre-15' operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda 334 şüpheli yakalandı, 13 ruhsatsız tabanca, 6 ruhsatsız av tüfeği, çok sayıda çek/senet ve dijital materyal ele geçirildi. Şüphelilerden 123'ü tutuklandı, 4'ü hakkında adli kontrol kararı verildi, diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

Şüpheliler hakkında; 'Tefecilik, 'Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık', 'Kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık', 'Resmi ve özel belgede sahtecilik', 'İhaleye fesat karıştırma' ve 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet' suçlarından soruşturma başlatıldı.

Diğer Haberler

  1. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iniş yapan uçaklara kuleden 'deprem' uyarısı
  2. Bursa'da 'usulsüz engelli raporu' operasyonuna 4 tutuklama
  3. Esenyurt'ta deprem nedeniyle parkta kalan eşi ve baldızını silahla vurdu
  4. Yargıtay Başkanı Kerkez, Şanghay İşbirliği Örgütü Yargı Zirvesi’ne katıldı
  5. Kartal'da yoldan çıkan otomobil inşaat ile duvar arasında sıkıştı
  6. Rap şarkıcısı Sefo’nun, Samsun’daki aile evinde çıkan yangın söndürüldü
  7. İstanbul'da 4,3 büyüklüğünde deprem
  8. Savcı, ATSO Başkanı Bahar'ın ölümüne ilişkin davanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesini talep etti
  9. Dut ağacına çarpan patpattaki çifti ölüm ayırdı
  10. Kayseri'de ev almak isteyen 49 kişi 1 milyon dolar dolandırıldı; şüpheliler arasında noter katibi de var iddiası

© Copyright 2025

DHA