Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

12 yaşındaki Dursun Efe'yi öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Tokat'ın Turhal ilçesinde Dursun Efe Andıç'ı (12) bıçaklayarak öldüren Umut Göçgen (22) 2 suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
Fatih YILMAZ/TOKAT-(DHA)-

Olay, 23 Ekim 2023'te Turhal ilçesinde meydana geldi. Gürsel Mahallesi'nde annesi Aslıhan Güneş ile yaşayan, Şehit Dursun Yöntem Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrenci Dursun Efe Andıç, okuldan eve geldikten sonra bisiklet sürmek için dışarı çıktı. Turhal Devlet Hastanesi'nde işçi olarak çalışan ve eşinden boşanan Aslıhan Güneş, akşam eve geldiğinde oğlunu göremeyince cep telefonu ile ulaşmaya çalıştı. Oğluna ulaşamayan Güneş, Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek kayıp başvurusunda bulundu.

BİSİKLETİ BULUNDU

İhbar sonrası arama çalışması başlatılırken, 24 Ekim 2023'te Dursun Efe Andıç'ın bisikleti bulundu. Dursun Efe Andıç'ın Umut Göçgen ile birlikte olduğunu tespit eden ekipler, şüpheliyi gözaltına aldı. Umut Göçgen sorgusunda, Andıç ile tartıştıktan sonra öldürdüğünü itiraf ederek, cesedini bisikletten yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Arapbağları mevkisinde ağaçlık alanda olduğunu söyledi. Polis ekipleri, Göçgen'in tarif ettiği yerden Andıç'ın cansız bedenini buldu. Umut Göçgen, 25 Eylül 2023'te işlemleri sonrası tutuklandı.

HERHANGİ BİR İNDİRİM YAPILMADI

Tutuklu sanık Umut Göçgen, bugün Zile Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına SEGBİS aracılığıyla katıldı. Son savunmasını yapan Göçgen, "Suçsuzum, beraatimi talep ederim" dedi. Mahkeme heyeti, Umut Göçgen hakkında 'Çocuğa karşı kasten öldürme' ve 'Canavarca hisle kasten öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Cezada herhangi bir indirim yapılmadı. Ayrıca sanığa 'Kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık' suçundan 5 yıl hapis cezası verildi.

Diğer Haberler

  1. Hafif ticari araç, sürüye çarptı; sürücü yaralı, 12 koyun öldü
  2. Doğuma 1 gün kala bebeklerini kaybeden gazi ile eşi, tazminat kararı çıkınca mezar taşına sarılarak ağladı
  3. Barda solistin öldüğü hesap kavgasını çıkaran müşteri, para istenince 'rencide' olmuş
  4. Üniversiteli Hakan'ı öldüren sevgilisine 15 yıl hapis cezası
  5. Van'da kardan kapanan 90 yerleşim yeri yolundan 55'i açıldı
  6. Bitlis merkez ve Güroymak ilçesinde köy okulları ve taşımalı eğitime kar tatili
  7. FETÖ'nün kamu mahrem yapılanmasına yönelik 19 gözaltı kararı
  8. 7 firari FETÖ/PDY üyesinden 6'sı yakalandı
  9. DMM: Salgın sürecinde ülkemize 'BioNTech aşısı gelmediği' iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır
  10. FETÖ’ye yönelik operasyonlarda 160 şüpheli yakalandı

© Copyright 2025

DHA