Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'112 Günü'nü yerden metrelerce yükseklikte kutladılar

Avrupa Birliği ülkeleri ile Türkiye’de 112 Acil Çağrı telefon numarasının farkındalığını artırmak amacıyla 11 Şubat’ta kutlanan 112 Günü, Kapadokya bölgesinde yerden metrelerce yüksekliğe havalanan sıcak hava balonlarında kutlandı.

ABONE OL
Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)-

Nevşehir’de 112 Acil Çağrı Merkezi bünyesinde hizmet veren kurumların personellerinden oluşan grup, Kapadokya bölgesinde sıcak hava balon uçuşlarının yapıldığı Göreme beldesindeki platformda bir araya geldi. Avrupa Birliği ülkelerinde ve Türkiye’de kullanılan 112 Acil Çağrı Merkezi’nin farkındalığını artırmak amacıyla her yılın 11 Şubat günü kutlanan '112 Günü' için yerden metrelerce yükseklikte mesaj veren grup, İçişleri Bakanlığı’nın Koordinatörlüğü ve Valiliğin sorumluluğunda kurumlara hızlı, kolay ve etkin ulaşımı sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Nevşehir 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Cihat Ün, “Avrupa Birliği ülkelerinde ve Türkiye’de kullanılan 112 Acil Çağrı Merkezi'nin farkındalığını artırmak amacıyla her yılın 11 Şubat, '112 Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bizler de bu kapsamda 112 Acil Çağrı Merkezi’nin farkındalığının artırılması amacıyla sıcak hava balonlarında uçuş gerçekleştirmekteyiz. 112 Acil çağrı Merkezi çalışanlarının bu anlamlı günlerini kutluyorum” dedi.

Nevşehir 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çağrı alıcısı olarak görev yapan Buse Ergül' de, “Nevşehir’in meşhur peribacalarının arasında semalara uçacağız. Balonlara 112 Acil Çağrı Merkezi’nin pankartlarını asacağız ve bir farkındalık oluşturacağız” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Kacır: 22 yılda sağlık alanında 17 binden fazla bilim insanı ve gencimize 43,2 milyar lira destek sağladık
  2. RTÜK'ten gündüz kuşağı programlarına 'etik ilke kararları' sınırlaması
  3. Bakırköy'de motosiklet otomobile çarptı; üniversite öğrencisi öldü
  4. Hamile Sude Naz'ı öldüresiye döven sanığa tahliye
  5. Mersin merkezli 9 ilde terör operasyonu: 13 gözaltı
  6. Bartın'da demir-çelik fabrikasında patlama: 10 yaralı
  7. İstanbul’da FETÖ’nün yeni yapılanmasına operasyon: 2 gözaltı
  8. Nevşehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 15 şüpheli adliyede
  9. Sivas'ta Yıldız Dağı'na kar yağdı
  10. Prof. Dr. Fuat Keyman hayatını kaybetti

© Copyright 2024

DHA