Yarışma öncesi 64 Diyarbakır karpuzuna soğuk hava deposunda kilitli koruma
Diyarbakır'da 28 Eylül’de düzenlenecek 14’üncü Diyarbakır Karpuzu Tanıtım Etkinliği’nde üreticilerin yarıştıracakları 64 Diyarbakır karpuzu, Et ve Süt Kurumu'nun soğuk hava deposunda kilit altında muhafaza ediliyor. Geçen yıl 62 kilo 400 gram ağırlıkla etkinlikte birinci olan Adil Aydın, “Niyetimiz ödül almak değil bu kültürü yaşatmaktır” dedi.Diyarbakır’ın coğrafi işaretli ürünlerinden olan ve ağırlığıyla ünlü karpuzun hasadı yapıldı. Üreticiler, 28 Eylül’de düzenlenecek ‘14’üncü Diyarbakır Karpuzu Tanıtım Etkinliği’nde yarıştıracakları karpuzlarını, Et ve Süt Kurumu’nun soğuk hava deposunda saklamaya başladı.