Üretilen 5 bin deniz patlıcanıyla denizlerdeki popülasyona katkı sağlıyorlar
Deniz patlıcanı stoklarının yeniden zenginleştirilmesi için Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi öncülüğünde yürütülen çalışmalarda, yaklaşık 5 bin deniz patlıcanı üretildi. Proje kapsamında üretilen deniz patlıcanlarının doğal stokların zenginleştirilmesi için denizlere bırakılması ya da ihraç edilmesi hedeflenirken, projenin danışmanlığını yapan EÜ Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Tolga Tolon, "Geldiğimiz nokta itibariyle artık sofralık boyda deniz patlıcanı üretimi aşamasına geçmiş bulunuyoruz" dedi.Deniz patlıcanı popülasyonu, artan av baskısı altında azalıyor. Stokların korunması ve yeniden zenginleştirilmesi için EÜ Su Ürünleri Fakültesi öncülüğünde yürütülen çalışmalarda, Akdeniz ticari deniz patlıcanı türlerinin yumurtadan ticari boya kadar ilk pilot ölçekli yetiştiriciliği fakültenin Urla'daki yerleşkesinde bulunan kuluçkahanede gerçekleştirildi. Proje kapsamında üretilen yaklaşık 5 bin deniz patlıcanının doğal stokların zenginleştirilmesi için denizlere bırakılması ya da ihraç edilmesi hedefleniyor.