Türkiye'nin geleneksel peynir envanteri ve turizm potansiyelini ortaya çıkardılar
Türkiye'de geleneksel yöntemler ile yapılan 287 çeşit peynir olduğu belirlendi. Türkiye'nin peynir envanterini çıkartan 20 akademisyen, araştırma sonuçları ile peynir turizmi potansiyelini de ortaya koydu. Kitap haline getirilen çalışmaya ilişkin Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden Dr. Erkan Denk, "Bu kadar çeşidimiz olmasına rağmen ülkemizin peynirden elde ettiği gelir sadece 203 milyon dolar. Bu peynir turizmi potansiyeline yönelik planlamalar yapılmalı ve politikalar geliştirilmelidir. Küçük dokunuşlar ile peynir turizmi geliştirilmeli, şehirlerimiz bu turizm türü ile desteklenmelidir" dedi.Türkiye'nin dört bir yanında geleneksel yöntemler ile yapılan peynirlerin envanterini çıkarmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla 14 üniversiteden 20 akademisyen, çalışma başlattı. 7 ayrı bölgenin kentlerinde inceleme yapan akademisyenler, geleneksel yöntemler ile yapılan 287 çeşit peynir olduğunu belirledi.