Türkiye’de çerezlik ayçiçeği, en fazla Tuz Gölü Havzası'nda üretildi
Türkiye’de 2021 yılında, çerezlik ayçiçeği üretimi 29 bin 756 ton ile en fazla Aksaray’da Tuz Gölü Havzası'nda gerçekleşti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, "Çerezlik ayçiçeğini Tuz Gölü Havzası'nda üretiyoruz. Bu yüzden çekirdeğimizin kalsiyum, mineral ve protein miktarı fazla. Hedefimiz, çiftçilerimizi doğdukları yerde doyurmak istiyoruz" dedi.
ABONE OL
1 / 12Fotoğraf
420 bin hektarlık tarım arazisine sahip Aksaray'da, ağırlıklı olarak buğday, arpa, yonca, şeker pancarı ve çerezlik kabak ile ayçiçeği ekimi yapılıyor. 2021 yılında 32 bin 430 ton yağlık ayçiçeği, 29 bin 756 ton ise çerezlik ayçiçeği üretildi. Kentte, 5 bin 544 ton ise çerezlik kabak üretimi yapıldı.