Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye’de çerezlik ayçiçeği, en fazla Tuz Gölü Havzası'nda üretildi

Türkiye’de 2021 yılında, çerezlik ayçiçeği üretimi 29 bin 756 ton ile en fazla Aksaray’da Tuz Gölü Havzası'nda gerçekleşti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, "Çerezlik ayçiçeğini Tuz Gölü Havzası'nda üretiyoruz. Bu yüzden çekirdeğimizin kalsiyum, mineral ve protein miktarı fazla. Hedefimiz, çiftçilerimizi doğdukları yerde doyurmak istiyoruz" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Kayserispor - Galatasaray: 1-5
  2. Artvin'de heyelan; taşlar eve doldu
  3. Prematüre bebeklere yoğun bakımda 'Ten tene temas' ile koruma
  4. Sel sonrası Manavgat'ta hayat normale dönüyor
  5. Kartalkaya'da yılbaşı öncesi yoğunluk
  6. Erciyes’te, yılbaşı rezervasyonları yüzde 100'e ulaştı
  7. Karlıova'da kar yağışı etkili oldu
  8. Diyarbakır’daki tarihi eserlerin restorasyonunda kadın eli
  9. Antalya yeni yıla hazır
  10. Dev kayalar arasındaki yoldan geçmek cesaret istiyor

© Copyright 2024

DHA