TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Toprak, etkili olan yüksek hava sıcaklığının gıda zehirlenmesi riskini de arttırdığına dikkat çekerek, "Mikroorganizmaların gelişebildiği sıcaklık 10 derece ile 65 derece arası. Özellikle et ürünlerini dolapta dahi olsa iki günden fazla tutmamakta fayda var" dedi.
ABONE OL
1 / 8Fotoğraf
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Toprak, sıcak havalarda gıda zehirlenmesi vakalarında yaşanan artışa dikkat çekti. Aşırı sıcak havalarda çok daha dikkatli olunması gerektiğini belirten Toprak, "Özellikle yemekleri tüketebileceğimiz porsiyonlarda yapmak gerekiyor. Yemeği tekrar ısıtıp soğutma işlemlerini gerçekleştirmemek gerekiyor.