Şef Ebru Baybara Demir, Şili'deki festivalde Türk bayrağını dalgalandırdı
Gastronomi Nobelini kazanan tek Türk Şef Ebru Baybara Demir, dünyanın en önemli Latin Amerika aşçılık festivallerinden biri olan Ñam Santiago Festivali'nin açılışını yaptı. Demir, 24 Mart'ta biten festivalin kapanış yemeğini de hazırladı. Etkinliğe katılan şeflerle Mardin’in geleneksel tarifiyle teşt pilavı hazırlayan Demir, Türk bayrağıyla yemek dağıtımını uluslararası tüm şeflerin katılımıyla Cercis Murat Konağı’nın geleneksel sunum şovu ile gerçekleştirdi. Ulusal ve uluslararası arenadan 20 bin gastronomi profesyonelini ağırlayan etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Santiago Büyükelçisi Gülcan Akoğuz da katıldı.'La Mesa de Chile' mottosuyla dünyanın farklı noktalarından gastronomi tutkunlarını bir araya getiren Ñam Santiago Festivali bu yıl 22-24 Mart tarihlerinde 11'inci kez Santa Rosa de Apoquindo Park'ta gerçekleştirildi. Gastronominin her alanında bütünleyici bir konsept sunan festivalde Şili'nin farklı mutfak lezzetlerinden sosyal gastronomiye, inovasyondan geri dönüşüme birçok konunun yer aldığı Ñam Mercado, Ñam Innova, Resto Ñam ve Ñamcito bölümleriyle dünyanın farklı noktalarından 20 bin ziyaretçi katıldı. Açılış konuşmasını ve kapanış yemeğini Şef Ebru Baybara Demir'in gerçekleştirdiği festival, bu yıl ulusal ve uluslararası arenadan 20 bin gastronomi profesyonelini ağırladı.