Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Romatoloji uzmanından, ‘kebap diyarının hastalığı’ için uyarı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Romatoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Lütfi Akyol, ciğer tüketiminin çok olduğu kentte ‘gut’ hastalığıyla ilgili uyarıda bulundu. Doç. Dr. Akyol, “Diyarbakır ciğersiz olmaz. Gut hastası olacağız diye et, ciğer yemeyelim mi? Öncelikli olarak bir genetik yatkınlık olması lazım, daha sonra tetiği çeken çevresel faktörler. Proteinden zengin beslenme bu hastalık için bir risk faktörüdür ama tek başına ‘gut’ hastası olmak için yeterli değildir. Her gün yemek yerine, bunu 3-4’e düşürebilirler. Bir porsiyon değil de yarım porsiyon yiyebilirler. Hastalarımızda genelde böyle bir kebap, bir ciğer yeme öyküsü olur. Gut hastalığı eskilerin deyimiyle kralların hastalığı veya padişah hastalığı olarak da bilinir. Biz de Diyarbakır’dayız. Biz de o zaman kebap diyarının hastalığı diyebiliriz” dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. İkinci kez ilik nakli bekleyen İrem, doktor olup lösemili çocukları tedavi etmek istiyor
  2. Orta şeride park ettiği aracında uyuyan alkollü sürücü, trafiği kilitledi
  3. Fren arızasıyla kaza yapıp, 'ayıplı' çıkan cipe, 'misliyle değişim' kararı
  4. Ardahan'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı ve tipi
  5. Yerin 20 metre altındaki kayadan oyma müzede, yüzlerce yıllık seramik ve çömlekler sergileniyor
  6. 'Türkiye'de 500'den fazla işgalci deniz canlısı var; bazıları deniz dengesi için çok zararlı’
  7. Çiftçi ikiz kız kardeşler, ata topraklarına sahip çıkıyor
  8. İzmir için uyarı; su seviyesi yüzde 10'ların altında düşebilir
  9. Yüzde 100 et içeren Sivas köftesini yurt dışına da götürüyorlar
  10. Kayıp iş adamı ormanda ölü bulundu, ortağı tutuklandı

© Copyright 2024

DHA