Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Romatoloji uzmanından, ‘kebap diyarının hastalığı’ için uyarı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Romatoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Lütfi Akyol, ciğer tüketiminin çok olduğu kentte ‘gut’ hastalığıyla ilgili uyarıda bulundu. Doç. Dr. Akyol, “Diyarbakır ciğersiz olmaz. Gut hastası olacağız diye et, ciğer yemeyelim mi? Öncelikli olarak bir genetik yatkınlık olması lazım, daha sonra tetiği çeken çevresel faktörler. Proteinden zengin beslenme bu hastalık için bir risk faktörüdür ama tek başına ‘gut’ hastası olmak için yeterli değildir. Her gün yemek yerine, bunu 3-4’e düşürebilirler. Bir porsiyon değil de yarım porsiyon yiyebilirler. Hastalarımızda genelde böyle bir kebap, bir ciğer yeme öyküsü olur. Gut hastalığı eskilerin deyimiyle kralların hastalığı veya padişah hastalığı olarak da bilinir. Biz de Diyarbakır’dayız. Biz de o zaman kebap diyarının hastalığı diyebiliriz” dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Artvin'de heyelan; taşlar eve doldu
  2. Prematüre bebeklere yoğun bakımda 'Ten tene temas' ile koruma
  3. Sel sonrası Manavgat'ta hayat normale dönüyor
  4. Kartalkaya'da yılbaşı öncesi yoğunluk
  5. Erciyes’te, yılbaşı rezervasyonları yüzde 100'e ulaştı
  6. Karlıova'da kar yağışı etkili oldu
  7. Diyarbakır’daki tarihi eserlerin restorasyonunda kadın eli
  8. Antalya yeni yıla hazır
  9. Dev kayalar arasındaki yoldan geçmek cesaret istiyor
  10. Evinin odasında üretiyor, 5 ülkeye gönderiyor

© Copyright 2024

DHA