Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Pürmüzün ucundaki tehlike

Özellik restoran ve kafelerde pek çok tatlı çeşidinde kullanılan mutfak ekipmanlarından biri pürmüz. Halk arasında alev tabancası olarak da bilinen pürmüz, sütlaç, krem brule gibi bazı tatlıların yüzey bölümlerinin yakılması, peynir gibi ürünlerin eritilmesi için sıklıkla kullanılıyor. Ancak uzmanlar pürmüzün yiyeceklerde bu şekilde kullanılmasının insan sağlığına zararlı olduğunu belirtiyor. Sebebi ise özellikle tatlılarda pürmüzle karamelizasyon elde edilirken akrolein maddesinin ortaya çıkması. Akroleinin normal şartlarda doğada da bulunduğunu ve insan sağlığı için korkulacak bir madde olmadığını belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, fazla tüketilmesi durumunda vücutta zarara neden olabileceğini vurguladı. Akroleinin fazla tüketilmesinin ağızda ve boğazda yanmalara ve yaralara da neden olduğunu belirten Göral, mümkün olduğunca pişirmede doğal yöntemlerin tercih edilmesini, tüketicinin doğal yollar ile pişen yiyecekleri tercih etmesi gerektiğini ifade etti. 
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Mardin'de Süryaniler ‘Doğuş Bayramı'nı kutlamaya başladı
  2. Kayıp amatör balıkçıları arama çalışmalarında 3'üncü gün
  3. Suriyeli Muna, kedisi Kiraz'ı da ülkesine götürdü
  4. Antalya'da sağanak; şimşekler gökyüzünü aydınlattı
  5. Muğla'da tarım arazileri su altında kaldı
  6. Çukurova’nın Efes’inde depremde yıkılan sütunlu yol, ayağa kaldırılıyor
  7. Mühimmat fabrikasındaki patlamada ölen 11 işçinin otopsi işlemleri tamamlandı
  8. Bolu’da yılbaşına özel 150 bin hindi üretildi
  9. İklim değişti; ‘üzerine kar yağmış’ çay hasadı yapılıyor
  10. Yüksekova leyleklere ev sahipliği yapıyor

© Copyright 2024

DHA