Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Prof. Dr. Karagöz: Türkiye'de buğday genetik çeşitliliğinin yüzde 92'sini kaybettik

Ekmeğin ve buğdayın sürdürülebilirliği İstanbul'da düzenlenen  Yerel Tohumlar Farkındalık Semineri'nde masaya yatırıldı. Seminerde bir konuşma yapan Prof. Dr. Alptekin Karagöz, "1930'dan bu yana buğday genetik çeşitliliğinin yüzde 92'sini kaybetmişiz. Yerel çeşitlerde kriz her an var. Genetik çeşitlilik sürekli düşüyor ama biz bir şekilde bunların bir kısmını gen bankalarımıza aldık. İklim bu kadar belirgin şekilde değişmeden önce de biz bunları bırakmaya başlamıştık. İnsanlar köyden kente göçtü. Bunları ekecek kimse yok" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Pastırması ile ünlü Kayseri'de esnafın 'milli maç' beklentisi
  2. Balık tezgahlarında iri hamsi umudu
  3. Emine öğretmen, korkarak gelip ağlayarak ayrıldığı köye 49 yıl sonra geri döndü
  4. ‘Masumiyetin Katli’ isimli sergide Gazzeli çocukları çarmıha gerilen İsa'ya benzetti
  5. Eber Gölü'ndeki yangın, ekosistemi ve bölgede yaşayanları olumsuz etkiledi
  6. Yüzer havuzun geçişinde Çanakkale Boğazı, gemilere tek yönlü kapatıldı
  7. Mavi Balina-2024 Davet Tatbikatı sonu brifingi verildi
  8. Güvercin beslemek için çıktığı asma tavan çöktü; o anlar kamerada
  9. Juliopolis Antik Kenti'nde yeni keşif; işlik ve sikke bulundu
  10. Sınır dışı edilen çocuklarının annesinin geri dönmesini istiyor

© Copyright 2024

DHA