Prof. Dr. Doğan: İzmir Körfezi’nde balık ölümleri havaların serinlemesiyle yavaşlayabilir
Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Doğan, İzmir Körfezi'ndeki balık ölümleri ve kirlilik için hızlı bir çözüme ulaşmanın mümkün olmadığını söyleyerek, "Balık ölümlerinin devam etmesi bekleniyor ama havaların serinlemeye başlaması ölümlerini yavaşlatabilir" dedi.İzmir Körfezi'nde balık ölümleri, kirlilik ve kötü koku sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, belediye ve kentteki üniversiteler de sorunun çözümü konusunda çalışmalar yürütüyor. EÜ Su Ürünleri Fakültesi akademisyenleri tarafından hazırlanan 'İzmir Körfezindeki Balık Ölümleri ve Kötü Kokunun Nedenlerinin İncelenmesi Raporu' ile körfezde yaşanan felaketin çözülmesi için yol haritası çizilmeye çalışılıyor. Rapordaki bulguları paylaşan EÜ Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Doğan, İzmir Körfezi'nin yapı itibarıyla dezavantajlı olduğunu, körfezin içeriye doğru hem daraldığını hem de sığlaştığını belirterek, "Körfezin etrafında yaklaşık 5 milyon insan yaşıyor. Maalesef son yıllarda körfeze yapılan atık su deşarjları ile dezavantaj daha da katlanarak kötüye gitti" ifadelerini kullandı.