Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Marmara Denizi’nde deniz çayırı ekimi başladı; müsilajla birlikte azalan oksijen seviyesi artırılacak

Marmara Denizi'nde Deniz Çayırı Dağılım Alanlarının Belirlenmesi (MAR-ÇAYIR) Projesi kapsamında, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 50 metrekarelik pilot alanda deniz çayırı ekimine başlandı. Türkiye'de ilk kez yapılan deniz çayırı ekimiyle Marmara Denizi'nde, 2021'deki müsilajla azalan oksijen seviyesinin artırılacağını söyleyen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, "50 metrenin altında, oksijen seviyesinin 2 miligram litrenin altına düştüğünü görüyoruz. Yani Marmara Denizi hızlı bir şekilde oksijensizleşmeye doğru ilerliyor. 1 metrekare deniz çayırı alanı yaklaşık olarak günde 10 litre oksijen üretiyor" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. HÜRJET'in ikinci prototipi, yeni boyamasıyla gökyüzüyle buluştu
  2. Hakkari'de Şehit Bebek ve Çocuk Oyuncak Kütüphanesi açıldı
  3. Van'da karla mücadele çalışması
  4. Edremit'te kuvvetli lodos; dalgaların boyu 2 metreyi buldu
  5. Kaybolduktan 4 gün sonra bulunan Belaruslu dağcı ikiz kız kardeşler taburcu edildi
  6. Rize'de heyelan sonrası toprak dolan evlerin son hali görüntülendi
  7. İstanbul'da lodos: Dev dalgalar oluştu, Kalamış Sahili göle döndü
  8. Tekirdağ'da sağanak etkili oldu
  9. Bakırköy'de şiddetli rüzgarda 2 aracın üzerine ağaç devrildi
  10. Patlamamış 50 top mermisinin incelenmesi için PAMİT ekipleri bekleniyor

© Copyright 2024

DHA