Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Marmara Denizi’nde deniz çayırı ekimi başladı; müsilajla birlikte azalan oksijen seviyesi artırılacak

Marmara Denizi'nde Deniz Çayırı Dağılım Alanlarının Belirlenmesi (MAR-ÇAYIR) Projesi kapsamında, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 50 metrekarelik pilot alanda deniz çayırı ekimine başlandı. Türkiye'de ilk kez yapılan deniz çayırı ekimiyle Marmara Denizi'nde, 2021'deki müsilajla azalan oksijen seviyesinin artırılacağını söyleyen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, "50 metrenin altında, oksijen seviyesinin 2 miligram litrenin altına düştüğünü görüyoruz. Yani Marmara Denizi hızlı bir şekilde oksijensizleşmeye doğru ilerliyor. 1 metrekare deniz çayırı alanı yaklaşık olarak günde 10 litre oksijen üretiyor" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Elbistan'da depremzedeler yeni yuvalarına yerleşiyor
  2. İzmir'de ikinci yangın faciasından dönüldü; ev yangınında mahsur kalan 6 çocuğu mahalleli kurtardı
  3. Regaip Kandili Sultanahmet ve Eyüpsultan'da dualarla kutlandı
  4. Edirne’de restorasyonu tamamlanan 5 asırlık cami ibadete açıldı
  5. Bartın Irmağı’na giren yavru yunusun denize dönmesi için çalışma başlatıldı
  6. Erdoğan Sultanahmet Meydanı'nda vatandaşların Regaip Kandilini kutladı
  7. Konya'nın asırlık geleneği 'şivlilik' çocukları sevindiriyor
  8. Gizem'in öldüğü kazada otobüs şoförüne tahliye
  9. Doğu Anadolu buz kesti; Otlukbeli sıfırın altında 25,5 derece ölçüldü
  10. Karda rafting heyecanı

© Copyright 2025

DHA