Mardin’de yerel kalkınma ve istihdama destek verecek restoran açıldı
Mardin'de, yerel kalkınma için kendine yeten bir ekosistem kuran ve Türkiye’nin ilk sosyal kooperatifi olan Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin yeni işletmesi Zamarot 1890’nın açılışı yapıldı. Gastronomide kooperatif modeline bir ilk olarak açılan Zamarot 1890’nın tüm geliri, yerel kalkınmaya ve istihdama gidecek.Mardin’de, Türkiye gastronomi tarihinde ilk kez, kooperatif modeliyle bir restoran açıldı. Yerel kalkınmaya destek olarak hayata geçen ve yapısından tasarımına, mutfağından reçetelerine birçok ilki sunan Zamarot 1890, kapılarını açtı. Basque Culinary World Prize sahibi Şef Ebru Baybara Demir yönetiminde açılan Zamarot 1890, aynı zamanda Türkiye’nin ilk Sıfır Atık ve 6’ncı his restoranı olma özelliği taşıyor. ‘Küllerinden yeniden doğan zümrüt’ anlamını taşıyan Zamarot, ürünlerden reçetelerine ve mekanına kadar gizli kalmış değerleri yeniden ortaya çıkartıyor.