Kuru yemiş, baharat tezgahında 'kanser' riski
Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, açıkta satılan kuru yemiş ve baharatın uygun ortamda muhafaza edilmemesinden oluşabilecek küf kaynaklı aflatoksin maddesinin karaciğer hasarına, ilerleyen dönemde karaciğer kanserine neden olabileceğini söyledi.Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, kuru yemiş ve baharatı açıkta satılan yerlerden almayı tercih edenleri uyardı. Halk arasında açıkta satılan ürünlerin daha sağlıklı, taze ve organik olduğuna dair yanlış algı bulunduğuna dikkati çeken Manavoğlu, özellikle pazarda, market tezgahında açıkta satışa sunulan kuru yemiş ve baharatın üretim zamanı, tavsiye edilen tüketim tarihi, içeriği, etiketinin belli olmadığını dile getirdi. Açıkta satılan gıdanın menşei, gerekli izin ve kontrolün yapıldığına dair bilgilerin yer almadığına değinen Manavoğlu, satın alınan baharat, kuru yemişin hijyen açısından da sağlığı tehlikeye atacak riskler taşıyabileceğini vurguladı.