Kurban Bayramı öncesi kasap ve baklavacılara denetim
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Bahçelievler'de kasap ve baklavacılara denetim yaptı. Denetimlere katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca şu ana kadar 130 bin işletmede denetim yapıldığını belirterek, “Kurban bayramında da kasapları, onaylı tesislerimizin denetimlerini sıklaştırdık. Bu çok önemli. Merdiven altı, terzi, ayakkabıcı veya başka birisi oraya 'Kıyma çekilir' yazıyor. Sakın bu tür yerlerde kıyma yaptırmasınlar. Bakanlığımızdan onaylı işletmelerde veya bakanlığımıza kayıtlı kasaplarda bu işlemi yaptırsınlar" şeklinde konuştu.
ABONE OL
1 / 11Fotoğraf
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kurban Bayramı'na sayılı günler kala İstanbul'da denetimlerini sürdürüyor. Ekipler Bahçelievler'de bulunan kasap ve baklava dükkanlarında denetim gerçekleştirdi. Denetimlere İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca da katıldı. Denetimlerde kasapların hijyen ve işletme evrakları kontrol edildi. Kasapların soğuk hava depoları ve kıyma çekme makinelerinin temizliği incelendi. Soğuk hava deposunda süt ürünleri, beyaz et ve kırmızı et ürünlerini ayrı şekilde muhafaza etmeleri için kasap dükkanlarına uyarı yapılarak süre verildi.