Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Kristalleşme oluşan dondurma kesinlikle tüketilmemeli'

Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, yüksek kalsiyum içeriğinin yanı sıra besin değeri yüksek bir tatlı olan dondurmayı tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak, "Üründe erime ya da yumuşama olup olmadığı kontrol edilmeli. Kristalleşme oluşan yani eridikten sonra tekrar dondurulmuş ürünler kesinlikle tüketilmemeli. Eğer kutulu dondurma alıp evde tüketeceksek, alışverişin en sonunda alıp hızlıca eve götürüp dondurucuya koymak lazım. Süt ürünü olduğu için ciddi bir gıda zehirlenmesine yol açabilir" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Sağlıklı yaşlanmayı sağlayacak yapay zeka destekli erken tanı projesi
  2. 'Alerjik rinitin astıma ilerleme riski nedeniyle erken tanı ve tedavi önemli'
  3. SMA'lı Mihra Helin, tedaviden sonra adım atmaya başladı
  4. RTEÜ’den yenilikçi tasarım; implantların ömrü uzatıldı
  5. Ata çarpan motosiklet sürücüsünün böbrekleri, 2 hastaya umut oldu
  6. Karın ağrısı şikayetiyle başvuran hastadan 7 kiloluk tümör çıktı
  7. HAVELSAN'dan tıbbi eğitim simülatörü
  8. Ablasının böbreğiyle yaşama tutundu
  9. Burun kanalları kapalı dünyaya gelen Emani bebek, ameliyatla sağlığına kavuştu
  10. Doktorlar, 'glokom' hastalığına dikkat çekmek için karda 7 kilometre yürüdü

© Copyright 2025

DHA