Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Kristalleşme oluşan dondurma kesinlikle tüketilmemeli'

Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, yüksek kalsiyum içeriğinin yanı sıra besin değeri yüksek bir tatlı olan dondurmayı tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak, "Üründe erime ya da yumuşama olup olmadığı kontrol edilmeli. Kristalleşme oluşan yani eridikten sonra tekrar dondurulmuş ürünler kesinlikle tüketilmemeli. Eğer kutulu dondurma alıp evde tüketeceksek, alışverişin en sonunda alıp hızlıca eve götürüp dondurucuya koymak lazım. Süt ürünü olduğu için ciddi bir gıda zehirlenmesine yol açabilir" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Diyarbakır’da bin 4 kişiden 84’ü diyabetli çıktı
  2. 7 yaşındaki Kaan, ses kaybına neden olan tümörü akıllı ilaçla yendi
  3. İnovatif ateş ölçerle 'havale'ye karşı anlık bildirim
  4. Sertifikalı anneler
  5. 27 kanser hastası SHM’deki erken teşhisle hayata tutundu
  6. 'Kombine nakil' ile hem insülinden hem diyalizden kurtuldu
  7. 'Kristalleşme oluşan dondurma kesinlikle tüketilmemeli'
  8. 'Obezite gizli pandemi boyutlarına ulaştı'
  9. Ankara Üniversitesi'nden özel bireyler için diş ünitesi
  10. 'Tüberkülozda tedaviyi yarım bırakan hastalar hem kendini hem başkalarını hasta ediyor'

© Copyright 2024

DHA