'Konya Ovası'nda kar yağmadığı için tabiattaki ürünler uyku dönemine giremedi'
Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen ve kuraklık tehlikesiyle karşılaşan Konya Ovası'nda çiftçinin gözü kar yağışında. Selçuk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Süleyman Soylu, kar olmayınca hububatın büyümeye başladığını belirterek, "Havalar böyle gittiği için henüz tabiattaki ürünler uyku dönemine giremedi, boyları arttı'' diyerek, iyi rekolte için ürünün kış aylarında üzeri karla kaplı tarlada olgunlaşma süreci geçirmesi gerektiğini ifade etti.'Türkiye'nin tahıl ambarı' olarak bilinen, 2 milyon 200 bin hektarlık ekim alanına sahip Konya'da, yılda yaklaşık 2,5 milyon ton buğday üretiliyor. Konya Ovası'nda, yağmur ve kar yağışının olmaması nedeniyle kuraklık tehlikesi yaşanıyor. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, Konya Ovası'nda yaşanan değişimi anlatarak, şunları söyledi: