Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kebabı ile ünlü Adana'ya 'tescilli toz şalgam’

Adana kebabının yanında sıkça tüketilen kentin simge içeceği şalgamın, akademisyenler tarafından toz hali geliştirildi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Erten ve ekibinin dondurarak kurutma yöntemiyle elde ettiği toz şalgam ile içeceğin hiçbir katkı maddesine ihtiyaç duyulmadan raf ömrü uzatıldı. Başka kentlere giderken rahatlıkla taşıma kolaylığı da getiren bu ürün, fiziksel, kimyasal ve duyusal bakımdan fermente şalgam suyundan herhangi bir farkı olmadığı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından belirlenerek, tescillendi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Zonguldak'ta yoğun sis
  2. Otizmli ikiz milli kayakçılara Erzurum'da coşkulu karşılama
  3. Otomobil önce bariyere ardından kaldırıma çarptı; 1 yaralı
  4. Mardin'i, Ramazan Bayramı tatilinde 250 bin kişi ziyaret etti
  5. Adana'da kazada ölen 3 kardeş, okullarında anıldı
  6. Kalp ameliyatı sonrası ölen Metin öğretmen, toprağa verildi
  7. Mudurnu’nun yükseklerinde kar yükünü taşıyamayan binlerce ağaç devrildi
  8. Van Kedi Villası'nda yılın ilk yavruları dünyaya geldi
  9. Havaya ateş edenleri uyarınca öldürülen Ahmet'in cinayet şüphelisi yakalandı
  10. ‘Bayram’ ismini verdiği buzağıya üşümesin diye evde bakıyor

© Copyright 2025

DHA