Kavılca buğdayı, 3 bin tonluk üretim kapasitesi ile ulusal pazara açıldı
Ardahan ve Kars yöresinde, 13 bin yıllık geçmişe sahip olan ata tohumu kavılca buğdayı, yaklaşık 50 yıllık aranın ardından yeniden üretilmeye başlandı. Tarım Bakanlığı'nın tohum desteğiyle Ardahan’da son 5 yılda üretilen miktar 3 bin tona ulaştı. Coğrafi işareti de alınan kavılcadan elde edilen glütensiz ve şekersiz organik un, ulusal firmaların tercihi arasına girdi.Ardahan ve Kars yöresinde 13 bin yıllık geçmişi olan ata tohumu kavılca buğdayı, 5 yıldır yeniden üretilmeye başlandı. Tarım Bakanlığı'nın 700 çiftçiye dağıttığı 350 ton tohum desteğiyle birlikte üretim sahası, 14 bin dekar alana yayılan ve üretim miktarı da 3 bin tona ulaşan kavılca buğdayı, glütensiz ve yüksek protein içeren özelliğiyle yeni pazarlara ulaştı. Coğrafi işaret patenti alınan kavılca buğdayından elde edilen organik un, ulusal ekmek ve bisküvi firmaları tarafından kullanılmaya başladı.