Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Karadeniz somonu atığından ‘yerli protein’li geri dönüşüm

Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Demirbaş, Doğu Karadeniz’de üretilen kafes balık atıklarını, geri dönüşümle ekonomiye kazandırmak için ‘FİSH- PRO-JEL’ adlı proje başlattı. Dr. Demirbaş, laboratuvar ortamındaki çalışmalarında, toz halinde dönüştürdüğü ‘Karadeniz somonu’ kılçığından doğal mineralden zengin, antioksidan katkılı protein tozu elde etti.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. İstanbul’da haftanın son iş gününde trafik yüzde 80’e ulaştı
  2. MİT, albümündeki tarihi fotoğrafları yayınladı
  3. Şırnak’ta, özel harekat polisinden gerçek mühimmatlarla tatbikat
  4. Diyarbakır’da silahlı çatışma; 2 tutuklama
  5. Troya Müzesi, bir günlüğüne çocuklara emanet
  6. İzmit Körfezi’nde flamingo güzelliği
  7. Boğazına şeker kaçan öğrencisini Heimlich manevrası ile kurtardı; o anlar kamerada
  8. Atık malzemeleri heykele dönüştürdü
  9. 'Turuncu' kod uyarısı yapılan Antalya'da sağanak yaşamı olumsuz etkiledi
  10. Yangın nöbetinden dönen 'Ateş Kuşları' Ankara'da bakıma alındı

© Copyright 2024

DHA