Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Karadeniz somonu atığından ‘yerli protein’li geri dönüşüm

Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Demirbaş, Doğu Karadeniz’de üretilen kafes balık atıklarını, geri dönüşümle ekonomiye kazandırmak için ‘FİSH- PRO-JEL’ adlı proje başlattı. Dr. Demirbaş, laboratuvar ortamındaki çalışmalarında, toz halinde dönüştürdüğü ‘Karadeniz somonu’ kılçığından doğal mineralden zengin, antioksidan katkılı protein tozu elde etti.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Bolu Dağı geçişinde yağmur ve sis etkili oldu
  2. Narkotik olayları ile anılan 'Kore Mahallesi'nde yıkılan bina sayısı 110'a ulaştı
  3. Tütün hangarları geleceğin teknoloji üssüne dönüştü
  4. Kartepe’de kar ve sis
  5. Erciyes’te yılbaşı tatil rezervasyonları yüzde 90’a ulaştı
  6. Belediye, düşen beton parçaları için kat maliklerini uyarmış; baba-kızın yaralandığı olayda hapis istemi
  7. Özel hastanede anestezi sonrası kalbi duran Sara öldü, ailesi suç duyurusunda bulundu
  8. Pandemide maket yapımını öğrendi, 25 bin objeyle çocukluğunun geçtiği sinema ve çevresini ortaya çıkardı
  9. Çöp poşetinde cesedi bulunan Sümeyye’nin cinayet şüphelisi kapıcıya gözaltı
  10. Adana'da içme suyu borusu patladı; 3 mahalle sular altında kaldı, yol çöktü

© Copyright 2025

DHA