Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Karadeniz somonu atığından ‘yerli protein’li geri dönüşüm

Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Demirbaş, Doğu Karadeniz’de üretilen kafes balık atıklarını, geri dönüşümle ekonomiye kazandırmak için ‘FİSH- PRO-JEL’ adlı proje başlattı. Dr. Demirbaş, laboratuvar ortamındaki çalışmalarında, toz halinde dönüştürdüğü ‘Karadeniz somonu’ kılçığından doğal mineralden zengin, antioksidan katkılı protein tozu elde etti.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Narin Güran cinayetiyle ilgili davada, 1'i tutuklu 3 kişi tanık olarak dinlenecek
  2. Pençe-Kilit şehidi mezarı başında anıldı
  3. Turistik Doğu Ekspresi, sezonun ilk seferine uğurlandı
  4. Koruma altındaki yaban keçileri, dronla görüntülendi
  5. Görme engelli oğlunun bakımı için ev maketleri yapan babaya yardım yağdı
  6. Kastabala Antik Kenti’nde yeni tapınak kalıntıları ortaya çıkarıldı
  7. Helikopter kazasında yaşamını yitiren pilot ve sağlık çalışanları için tören
  8. Tribünde 34 yıllık eşine davullu zurnalı yıl dönümü kutlaması
  9. Van'da yeni yıl öncesi otellerin rezervasyonları, geçen yıla göre düştü
  10. Depremzede kadın, yaralı sokak kedisini tedavi ettirip sahiplendi

© Copyright 2024

DHA