Karadeniz Bölgesi’nde fındık hasadı sürürken, bazı üreticiler ise ürünlerini toplayıp kurutma işlemine geçti. Trabzon’da, dik ve eğimli arazi yapısına sahip bölgede harmana elverişli arazi bulmakta zorlanan üreticiler, Karadeniz Sahil Yolu’ndaki TIR parkı, cep ve kaldırımları kullanıyor. Üreticiler, hırsızlık olayları ve yağışa karşı gece gündüz ürünün başında nöbet tutuyor. Sahil kesiminde kurutma işleminin daha hızlı olduğunu belirten Zeynel Aydın, “Köylerimizde arazi bayağı meyilli. Buraya getirip kurutmak daha kolay oluyor. Orada kurutacak alanımız yok” dedi.
ABONE OL
1 / 13Fotoğraf
Türkiye'nin dünya ticaretinde lider olduğu fındığın hasadı devam ederken, toplama işlemini bitiren üreticiler ise kurutma mesaisine başladı. Trabzon'da, dik ve eğimli arazi yapısı nedeniyle fındığı kurutmak için düz yer bulmakta zorlanan üreticiler, harman için Karadeniz Sahil Yolu kenarındaki alanları tercih ediyor. Sahil boyunca kaldırımlara, TIR parklarına, ceplere serdikleri fındığı kurumaya bırakan üreticiler, hırsızlık olaylarına karşı ise kurdukları çadırlarda ve araçlarında nöbetleşe kalıyor. Üreticiler, kurutma işlemi sırasında yağmur etkili olduğunda ise yanlarında getirdikleri brandayı fındıkların üzerine serip, önlem alıyor.