Japonya’nın fastfood’u: Ramen
Japonya’da saatlerce kaynamış et veya sebze sularından yapılmış erişteli, et parçalı bir çorba yemeği olan Ramen günlük hayatın vazgeçilmez bir konfor lezzeti. Günün saatlerine göre veya malzemelere göre çeşitlilik gösteren Ramen, Japonya’da vazgeçilmez ancak sağlıklı bir fastfood. Tokyo’nun ünlü Tsukiji Balık Pazarı ise ‘yağlı ton balığı’ ile sosyal medyanın en favori yiyecek içecek merkezine dönüşmüş.Japonya’da günlük hayatın hızına göre şekillenmiş bir fastfood olan Ramen, malzemeleriyle bir fastfood’dan çok daha sağlıklı bir konfor yemeği. Saatlerce kaynayan et, balık veya sebze suyuna eklenen Uzakdoğu eriştesi, kurutulmuş yosun, ince kıyılmış pırasa gibi taze sebzeler ve bir dilim et Tokyo’da her yerde hızlıca bulunabilecek Ramen’in ana malzemeleri arasında yer alıyor.