Iğdırlı üretici, bir sezonda 4 kez karpuz hasadı yaptı
Doğu Anadolu'nun Çukurova’sı olarak bilinen Iğdır'da bu yaz sezonunda 4'üncü kez karpuz hasadı yapıldı. Hasada katılan Vali Ercan Turan, “Bu sene Iğdırlılar ve bölge halkımız karpuza doydular. Allah da bereket ihsan etti. Çukurova’da ve birçok bölgede karpuz yanarken, burada arz fazlalığı var” dedi.Ermenistan, İran ve Nahçıvan ile sınırı bulunan, 861 rakımda iklimi ve coğrafi koşullarıyla birçok tarım ürününün yetiştirildiği, 'Doğu'nun Çukurova’sı' olarak anılan Iğdır, bölgenin sebze ve meyve ihtiyacını karşılıyor. İklimi dolayısıyla üreticilerin bol ve verimli ürün aldığı Iğdır'da Oba köyünde yaşayan Alican Akçan (59), bu sezon 100 dönüm arazisin ektiği karpuzu 4 kez hasat etti. Arazisinde damlama sulama sistemiyle yetiştiricilik yapan Akçan, bol yağış ve güneşli hava sebebiyle karpuz üretiminde Iğdır'da bir ilke imza attı.