Gastronominin Nobel'i Türk Şef Ebru Baybara Demir'e verildi
Türk şef Ebru Baybara Demir, gastronomi dünyasının Nobel'i olarak adlandırılan Basque Culinary World Prize 2023 ödülünü San Sebastian'da düzenlenen özel bir törenle aldı. Baybara Demir, mutfaktaki uzmanlığı aracılığıyla kültürel entegrasyon, sosyal kalkınma ve biyolojik çeşitlilik alanlarında gastronomiye yaptığı önemli katkılardan dolayı bu ödüle layık görüldü. Demir, bölgede yaşanan göç sürecindeki girişimlerde aktif rol aldı, iklim değişikliği karşısında toprağın canlanması gerektiğini savundu ve insan haklarına yönelik yardım çalışmalarını destekledi.Ödül törenine Ekonomik Kalkınma, Sürdürülebilirlik ve Çevre Bakanı Arantxa Tapia; Basque Culinary Center Başkanı Vicente Atxa; ve Basque Culinary World Prize Jüri Başkanı Joan Roca, Madrid Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci katıldı.