Et fiyatlarında yılbaşından itibaren yaklaşık yüzde 50 oranında artış olması, satıcının da tüketicinin de tepkisine neden oluyor. Artışın nedenleri konusunda ise farklı görüşler ortaya çıktı. Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Bölge Başkanvekili Veysel Günal spekülasyon yapılarak et fiyatlarının arttığını söyledi. Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Dr. Ahmet Yücesan ise "Piyasada kırmızı ete gelen zammın ne yaklaşan Ramazan ile ne şap hastalığıyla ne de daha önce gündeme geldiği gibi depremle hiçbir alakası yok. Bu tamamen kendi ekonomik seyri içerisinde devam eden bir olgudur" diye konuştu.
ABONE OL
1 / 8Fotoğraf
"SPEKÜLASYON ETKİLİ OLDU"
Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Bölge Başkanvekili Veysel Günal, zamların bir buçuk aydır otomatiğe bağlandığını belirterek, "Sosyal medyadan kesmeyin 130, 140, 150 olacak diye spekülasyon yapıldı. Araya depremin de girmesiyle karkas et 180 lira oldu. Sanki altın borsası gibi her hafta 10-20 lira zamlandı. Eskiden Ramazan ve Kurban bayramlarında gelirdi bu zam. Depremde 8 bine yakın hayvan öldü. Ramazan'ın gelmesiyle beraber fırsatçılar etin üstünden devamlı oyunlar oynadı. Orada depremde binlerce canımız gitti. Birkaç tanesi mal için ortalıkta spekülasyon yaptı. Tarım Bakanımız sağ olsun et ithalatını açıyor. İnşallah tüm illere kadar yayılır bu.