Erzurum'un gastronomi rotasını oluşturacaklar
Erzurum Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi doktora öğrencisi Ayça Sena Önalan ile danışman hocası Doç. Dr. Neslihan Serçeoğlu, kentin gastronomi rotasını oluşturmak için çalışma başlattı. Erzurum'da da yöresel ürünlerin tanıtıldığı gastronomi çalıştayı düzenleyen akademisyenler, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı 2025 Başvuru Çağrısı kapsamında gastronomi alanında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'na resmi başvuru yapan kente gastronomi rotası oluşturmayı planlıyor.Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi doktora öğrencisi Ayça Sena Önalan, doktora çalışması kapsamında Erzurum'un gastronomi envanterini çıkarmak için proje hazırladı. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neslihan Serçeoğlu'nun danışmanlığını yaptığı, Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) tarafından da desteklenen proje kapsamında Erzurum'un 20 ilçesinde araştırma yapıldı. İlçe ve kırsal mahallelerde başta kadınlar olmak üzere vatandaşlarla yüz yüze görüşerek 6 çalıştay gerçekleştiren Önalan ve Serçeoğlu, yöresel yemekler, yöresel ürünler, yenilebilir yabani bitkiler, üretilen tarım ve gıda ürünleri, unutulmuş bölgeye özgü ürünler ile kadınların yaptığı yemekleri tek tek kayıt altına aldı.