Edirne’de coğrafi işaretli ürünler ile 'Türk Mutfağı Haftası' etkinliği
Edirne’de, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne mutfağı tanıtıldı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte, kentin coğrafi işaretli ürünü olan Edirne beyaz peyniri ile simidi dağıtıldı.
ABONE OL
1 / 10Fotoğraf
Edirne’de 21-27 Mayıs'ta kutlanan 'Türk Mutfağı Haftası' etkinlikleri kapsamında, trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde Edirne mutfağının yemekleri tanıtıldı. Rumeli Akademisi Eğitim ve Kültür Derneği Balkan Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile başlayan etkinliğe; Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile eşi Dilek Kırbıyık, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, esnaf ve yüzlerce kişi katıldı. Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Trakya Mutfak Kültürü Araştırmacısı Ali Çakır’ın Trakya mutfak kültürü fotoğraf sergisinin açılışı ile devam eden etkinlikte, geleneksel Edirne mutfağı tanıtıldı. Kente özgü lezzetler sunulurken, Vali Kırbıyık, eşi Dilek Kırbıyık ve Belediye Başkanı Gürkan ile birlikte katılımcılara Edirne’nin coğrafi işaretli ürünü olan beyaz peyniri ile simidini dağıttı.