Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz'

Çanakkale'de, balık tezgahlarında deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle beklenen bolluk yaşanmadı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, "Balıklar üremek için su sıcaklığıyla birlikte hareket ediyor. Yaptığımız bir proje ile hamsinin yumurtasının ekim ayının sonunda bitmesi gerekirken, aralık ayı içinde hamsi yumurtalarına rastladık. Bu da yaklaşık 1,5 ay kadar bir kayma olduğunu, gösteriyor. Göçleri ne düzeyde etkilediği konusunda yapılmış net çalışma olmamasına karşın gözlemlere dayalı baktığımızda balık sezonunda bu sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Narin Güran cinayetiyle ilgili davada, 1'i tutuklu 3 kişi tanık olarak dinlenecek
  2. Pençe-Kilit şehidi mezarı başında anıldı
  3. Turistik Doğu Ekspresi, sezonun ilk seferine uğurlandı
  4. Koruma altındaki yaban keçileri, dronla görüntülendi
  5. Görme engelli oğlunun bakımı için ev maketleri yapan babaya yardım yağdı
  6. Kastabala Antik Kenti’nde yeni tapınak kalıntıları ortaya çıkarıldı
  7. Helikopter kazasında yaşamını yitiren pilot ve sağlık çalışanları için tören
  8. Tribünde 34 yıllık eşine davullu zurnalı yıl dönümü kutlaması
  9. Van'da yeni yıl öncesi otellerin rezervasyonları, geçen yıla göre düştü
  10. Depremzede kadın, yaralı sokak kedisini tedavi ettirip sahiplendi

© Copyright 2024

DHA