Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz'

Çanakkale'de, balık tezgahlarında deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle beklenen bolluk yaşanmadı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, "Balıklar üremek için su sıcaklığıyla birlikte hareket ediyor. Yaptığımız bir proje ile hamsinin yumurtasının ekim ayının sonunda bitmesi gerekirken, aralık ayı içinde hamsi yumurtalarına rastladık. Bu da yaklaşık 1,5 ay kadar bir kayma olduğunu, gösteriyor. Göçleri ne düzeyde etkilediği konusunda yapılmış net çalışma olmamasına karşın gözlemlere dayalı baktığımızda balık sezonunda bu sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Bebek mezarlığı kalplerle doldu
  2. Şehit Emanetoğlu'nun adı, deniz polisi teknesinde yaşatılacak
  3. Kemik erimesi hastası 3 kardeşten Mehmet Hadi yaşamını yitirdi
  4. 'Mavi Balina-2024 Davet Tatbikatı' brifingi verildi
  5. İkinci kez ilik nakli bekleyen İrem, doktor olup lösemili çocukları tedavi etmek istiyor
  6. Orta şeride park ettiği aracında uyuyan alkollü sürücü, trafiği kilitledi
  7. Fren arızasıyla kaza yapıp, 'ayıplı' çıkan cipe, 'misliyle değişim' kararı
  8. Ardahan'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı ve tipi
  9. Yerin 20 metre altındaki kayadan oyma müzede, yüzlerce yıllık seramik ve çömlekler sergileniyor
  10. 'Türkiye'de 500'den fazla işgalci deniz canlısı var; bazıları deniz dengesi için çok zararlı’

© Copyright 2024

DHA