Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Baba yadigarı dükkanda unutulmaya yüz tutmuş yemek mirasını yaşatıyor

İzmir'de tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Abacıoğlu Hanı'nda 90 yıllık dükkanlarında baba yadigarı mesleğini devam ettiren Rafael Palombo (80), sazan balığı yumurtasından unutulmaya yüz tutmuş sefarad lezzeti olan 'tarama' mezesi ile mumlu kefal yumurtasından 'bottarga' yapıyor. Palombo, "Balık yumurtası kültürü devam ediyordu ama tarama, unutulmaya yüz tutmuş bir mezeydi. Çünkü yapmak biraz beceri istiyor. Kimse de uğraşmıyor, yeni nesil bu lezzetleri yapmıyor. Sırf lezzet kaybolmasın diye uğraşıp, yapıyorum" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Şırnak’ta, özel harekat polisinden gerçek mühimmatlarla tatbikat
  2. Diyarbakır’da silahlı çatışma; 2 tutuklama
  3. Troya Müzesi, bir günlüğüne çocuklara emanet
  4. İzmit Körfezi’nde flamingo güzelliği
  5. Boğazına şeker kaçan öğrencisini Heimlich manevrası ile kurtardı; o anlar kamerada
  6. Atık malzemeleri heykele dönüştürdü
  7. 'Turuncu' kod uyarısı yapılan Antalya'da sağanak yaşamı olumsuz etkiledi
  8. Yangın nöbetinden dönen 'Ateş Kuşları' Ankara'da bakıma alındı
  9. 14 ameliyat geçiren Ravda, sağlığına kavuşmayı bekliyor
  10. Ölüme terk edilen yaralı eşeği tedavi ettirip, yeniden yürümesini sağladı

© Copyright 2024

DHA