Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Baba yadigarı dükkanda unutulmaya yüz tutmuş yemek mirasını yaşatıyor

İzmir'de tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Abacıoğlu Hanı'nda 90 yıllık dükkanlarında baba yadigarı mesleğini devam ettiren Rafael Palombo (80), sazan balığı yumurtasından unutulmaya yüz tutmuş sefarad lezzeti olan 'tarama' mezesi ile mumlu kefal yumurtasından 'bottarga' yapıyor. Palombo, "Balık yumurtası kültürü devam ediyordu ama tarama, unutulmaya yüz tutmuş bir mezeydi. Çünkü yapmak biraz beceri istiyor. Kimse de uğraşmıyor, yeni nesil bu lezzetleri yapmıyor. Sırf lezzet kaybolmasın diye uğraşıp, yapıyorum" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Kastabala Antik Kenti’nde yeni tapınak kalıntıları ortaya çıkarıldı
  2. Helikopter kazasında yaşamını yitiren pilot ve sağlık çalışanları için tören
  3. Tribünde 34 yıllık eşine davullu zurnalı yıl dönümü kutlaması
  4. Van'da yeni yıl öncesi otellerin rezervasyonları, geçen yıla göre düştü
  5. Depremzede kadın, yaralı sokak kedisini tedavi ettirip sahiplendi
  6. Diyarbakır'da sis etkisini azalttı, uçak seferleri normale döndü
  7. Yeni yıla sayılı günler kala hindi satışları arttı
  8. Uyuşturucu bağımlılığından kurtulduğu merkezde gönüllü eğitmen oldu
  9. Yangında ölen çiftin oğlu: Kundaklamadan şüpheleniyorum
  10. Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmezi Palandöken cıvıl cıvıl

© Copyright 2024

DHA