Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Baba yadigarı dükkanda unutulmaya yüz tutmuş yemek mirasını yaşatıyor

İzmir'de tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Abacıoğlu Hanı'nda 90 yıllık dükkanlarında baba yadigarı mesleğini devam ettiren Rafael Palombo (80), sazan balığı yumurtasından unutulmaya yüz tutmuş sefarad lezzeti olan 'tarama' mezesi ile mumlu kefal yumurtasından 'bottarga' yapıyor. Palombo, "Balık yumurtası kültürü devam ediyordu ama tarama, unutulmaya yüz tutmuş bir mezeydi. Çünkü yapmak biraz beceri istiyor. Kimse de uğraşmıyor, yeni nesil bu lezzetleri yapmıyor. Sırf lezzet kaybolmasın diye uğraşıp, yapıyorum" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Bariyerlere çarpan TIR’da sıkışan sürücüyü itfaiye kurtardı
  2. Altay bebeğin ölümünde sanıklar hakkında müebbet hapis istemi
  3. Park halindeki araçlara çarpan otomobil takla attı: 2 yaralı
  4. Gündüz laborant, akşam halı sahada spiker
  5. 35 yılda 200 bini aşkın kitap biriktirdi, ‘Şehir Araştırmaları Merkezi’ kurdu
  6. Kartalkaya'daki yangında ölen Nehir ve Doruk kardeşlerin isimleri kütüphanede yaşatılacak
  7. Prof. Dr. Tecer: Koku diye geçiştirdiğimiz şey, hava kirleticilerin ta kendisi
  8. Kayseri'de terör saldırısında şehit olan 15 asker anıldı
  9. Şırnak’ta kar kalınlığı 1 metreyi aştı
  10. Sezon öncesi Uludağ’da 10 otel ruhsat almak için hazırlık yapıyor, 4'ü ise hizmet veremeyecek

© Copyright 2025

DHA